Syrië tegen Saoedi-Arabië: waag het eens om binnen te vallen!

Geen categoriefeb 06 2016, 21:00
De spanningen lopen razendsnel op in het Midden-Oosten.
Het is al jaren een enorme bende in het Midden-Oosten, maar het lijkt erop dat het altijd erger kan. Het regime van Bashar al-Assad vreest namelijk dat Saoedi-Arabië serieus overweegt om Syrië binnen te vallen. En dat wil Assad absoluut niet laten gebeuren:

"Elke inval op Syrisch land zonder toestemming van de Syrische regering is een oorlogsdaad. En het spijt ons dat diegenen die invallen naar hun land zullen terugkeren in doodskisten", zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, zaterdag.

Ferme taal voor een belegerd regime dat alleen met hulp van Iran en Rusland het hooft boven water kan houden. Als Poetin en de gekke ayatollah Khamenei Assad niet vanaf dag één gesteund hadden had hij zélf namelijk al lang in een doodskist gelegen.
Hoe dan ook, de waarschuwing van het regime is een reactie op de aankondiging van Saoedi-Arabië dat het desnoods bereid is om grondtroepen naar Syrië te sturen. Let wel, die troepen zouden het dan moeten opnemen tegen ISIS; daarin zouden ze gesteund worden door luchtaanvallen van (onder meer) Amerika.
Assad is echter niet dom. Hij weet dat 1) zijn regime er alleen nog maar zit omdat er een nóg ergere groep actief is in Syrië (ISIS), en 2) dat als ISIS eenmaal is uitgeschakeld de Saoedische troepen zich weleens tegen hem konden richten. We moeten immers niet vergeten dat Saoedi-Arabië zichzelf ziet als dé vertegenwoordiger van de soennitische islam terwijl Assad juist gesteund wordt door de sjiitische grootmacht, Iran.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten