Syrische dictator Assad waarschuwt de oppositie: "Ik ga door tot ik heel Syrië veroverd heb"

Geen categoriefeb 12 2016, 19:00
Hoewel er zogenaamd een akkoord gesloten is laat de Syrische dictator Bashar al-Assad duidelijk weten dat hij geen trek heeft in wat voor vrede dan ook.
Vanochtend sloten maar liefst zeventien landen een akkoord over een wapenstilstand in Syrië. Het akkoord zou over een week in kracht gaan, wat betekent dat Assad nog een paar dagen heeft om de oppositie ernstig te verzwakken en terrein terug te pakken.
En dat is precies wat hij van plan is:

Assad zegt dat hij heel Syrië zal terugwinnen van de oppositiegroepen en terroristen die bepaalde delen van het land bezet houden...

De president waarschuwt in een interview met het Franse persbureau AFP dat hij het militaire offensief lang kan blijven volhouden. De regeringstroepen zullen Syrië zonder 'enige aarzeling' heroveren. Door de betrokkenheid van 'spelers uit de regio zou het een lange tijd kunnen duren voor er een oplossing is,' volgens Assad.

De afgelopen tijd is het Syrische leger veel sterker geworden dan het was. Zo hebben Assads troepen de rebellenstad Aleppo feitelijk omsingeld; dat gebeurt met hulp van Hezbollah -- een sjiitische terroristische organisatie uit Libanon -- hele troepen uit Iran, en met luchtaanvallen op de oppositie door Rusland. De door het Westen gesteunde alliantie tegen Assad wordt daardoor steeds meer naar de grens met Turkije gedrongen. Nog even en de rebellen hebben bijna niets meer in handen.
Ondertussen zegt Assad dat hij het vredesakkoord steunt, maar dat hij de strijd tegen "terroristen" niet op zal geven. Nu denken wij bij dat woord natuurlijk aan ISIS en Al Nusra, maar helaas doelt Assad ook op seculiere en democratische rebellen. Hij vindt namelijk iedereen die zich tegen hem verzet een "terrorist," zelfs als de "terrorist" in kwestie onbewapend is en zijn ongenoegen alleen verbaal uit.
Het heeft er dus alle schijn van dat Europa, de Arabieren en Amerika uiteindelijk dan toch maar besloten hebben om Assad en Rusland hun zin te geven. Officieel zullen Amerika en Europa nog wel even tegensputteren, maar het enige mogelijke eindresultaat hiervan is dat
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten