Wat te doen als de lust is uitgeblust en de sleur erin zit

Geen categoriefeb 08 2016, 9:00
Mensen met een lange relatie weten het: soms wordt de seks gewoon wat saai.
In het begin van de relatie -- vaak de eerste maanden, maar misschien zelfs de eerste jaren -- is de seks ongelooflijk heet. Deels komt dat doordat je 'het' nog niet zo vaak gedaan hebt met elkaar, er is dus nog een gevoel van 'nieuwigheid.' Na verloop van tijd wordt dat vaak wat minder -- er sluit routine in.
Gelukkig heeft psycholoog Marianne Brandon tips voor mensen wiens seksleven wat minder sprankelend is dan in het verleden. De VIVA legt uit waar het misgaat -- en dus waar het gefikst kan worden:

Ja, jullie houden van elkaar. Maar die stomende sex die er ooit was, is weg. De oplossing: luister naar je oerinstinct, dat schreeuwt om een assertieve man die je alle hoeken van de slaapkamer laat zien. Althans, als we psycholoog Marianne Brandon en consorten moeten geloven. Gelukkig kan ook jouw eigen lieve vent een beest in bed worden.

Hoewel vrouwen (en mannen!) verteld wordt dat vrouwen en mannen gelijk zijn en dat het verkeerd is voor een man om (te) dominant te zijn blijkt uit onderzoek dat dit in bed absoluut niet zo is; daar vinden de meeste vrouwen het namelijk wel degelijk lekker als hun man assertief is en initiatief neemt.

Om het vuur van begeerte weer te laten vlammen, moet de vrouw haar sexuele instincten omhelzen: erkennen dat we een dominante partner willen. Brandon schreef er het boek ‘Unlocking the sexy in surrender’ over. De kern van haar verhaal: een beetje onderdanig zijn, daar worden we geil van.

Het goede nieuws: het is heel gemakkelijk om dit te doen. De man heeft vaak gewoon wat meer zelfvertrouwen nodig... en wat meer testosteron (of het besef dat hij testosteron heeft). Hoe dat te doen? Simpel: ga als man fitnessen, boksen of op een teamsport. Als er iets moet gebeuren in het huis, doe het dan, zelfs als je niet weet hoe en je het dus moet leren. Voor vrouwen geldt: laat je man dat gewoon doen, zonder dat jij de hele tijd zeurt over de voortgang (of het gebrek eraan).
Voor vrouwen geldt daarnaast dat ze zich moeten durven laten gaan in de slaapkamer. Volgens Brandon moeten vrouwen hun man proberen te verleiden, bijvoorbeeld door voor hem te strippen. Dat geeft de vrouw het gevoel dat ze haar man verleidt, maar het is uiteindelijk de man die het initiatief moet nemen.
Een andere strategie is om te beginnen met een massage: als de man zijn vrouw masseert is hij in charge. Hij krijgt daar een assertief gevoel van, terwijl de massage ervoor zorgt dat het seksuele circuit van de vrouw geactiveerd wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten