Zure vreemdganger Jan Slagter kan niet lachen om 'ongepaste' grap van Rutte

Geen categoriefeb 11 2016, 9:00
De Max-directeur wilde graag bij het Correspondents' Dinner aanwezig zijn, maar kan zelf niet tegen een grapje.
Gisteravond was het zover: het allereerste Correspondents' Dinner van Nederland vond plaats. Naar Amerikaans voorbeeld sprak premier Rutte de pers op humoristische wijze toe. De redactie van De Dagelijkse Standaard was helaas niet aanwezig bij het luxueuze, met belastinggeld betaalde diner van de NPO, maar de tv-beelden spraken voor zich.
Rutte is natuurlijk geen professionele komiek, en niet alle grappen kwamen even goed aan. Maar het moet gezegd: hij was veel grappiger dan ik had verwacht. Vooral een rake grap richting Jan Slagter, de directeur van bejaardenomroep Max, sloeg de spijker op zijn kop. 2,7 miljoen Nederlanders konden live meekijken hoe er geen lachje vanaf kon toen Rutte een grap maakte over Slagters affaire met de veel jongere Lilian Marijnissen.
Rutte grapte over de SP, die zich klaarstoomt voor de verkiezingen en bezig is met het opstellen van een nieuwe lijst:

"De dochter van Jan Marijnissen draait al lekker warm en ze krijgt daarvoor alvast mediatraining bij Omroep Max."

Aii. Pijnlijk voor Slagter, die zijn huwelijk van 25 jaar aan de kant zette voor een verhouding met een vrouw die net zo jong is als zijn eigen dochter. Je zou zeggen dat je op zo'n moment wat inschikkelijkheid moet tonen. Ook al vind je de grap niet leuk, doe alsof! Pers er een lachje uit! Maar nee hoor, voor spot ben je bij Slagter aan het verkeerde adres. De bejaarde omroepdirecteur zette zijn allerzuurste gezicht op.
Gênant. Alsof Jan Slagter zich hiermee nog niet genoeg voor gek had gezet, ging hij vanmorgen ook nog even flink op de zielige toer. Hij vond de grap namelijk 'ongepast', schrijft nu.nl:

"Ik vind dat dat niet bij een minister-president past en dat vond ik er vreemd aan", legt hij uit. "Er werden daar privézaken belicht. Dat heeft hij nergens anders gedaan, maar daar wel. Ik druk mij nu een beetje genuanceerd uit."

Goh, wat raar! Je gaat naar een humoristisch diner, en er wordt een grapje over je gemaakt! Wat een verrassing! Niet dus. Als Jan Slagter zijn vrouw na 25 jaar huwelijk aan de kant schuift voor een veel jongere dame, moet hij ook accepteren dat daar grappen over worden gemaakt. En als hij daar niet tegen kan, moet hij lekker wegblijven bij zo'n Correspondents' Dinner. Zo simpel is het, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten