Amerikaanse inlichtingendiensten: 'Europese collega's zijn regelrechte amateurs'

Geen categoriemrt 23 2016, 12:00
Veel mensen vragen zich af hoe het toch kan dat er de ene na de andere aanslag gepleegd wordt in Europa.
Ik bedoel maar: Salah Abdeslam en zijn maten werden in de gaten gehouden voor ze vorig jaar toesloegen in Parijs, en de Brusselse terreurcel was ook bekend bij de politie. Hoe kan het dan dat ze toch in hun opzet slaagden en tientallen mensen de dood injoegen?
Onze eigen politici zeggen niet te weten hoe dat kan, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn ze net een beetje eerlijker:
https://twitter.com/orenkessler/status/712386629693001728?refsrc=email&s=11
De inlichtingenofficier zegt dus:

"Zelfs met de EU in het algemeen is er al twee decennia een grote infiltratie van jihadisten gaande. En zij [red.: Europese inlichtingendiensten] doen daar nu pas iets aan. Als we contact hebben met deze mensen of onze mensen naar hen toe sturen om met ze te praten, praten we feitelijk met mensen die -- en ik ga dit nogal cru zeggen -- kinderen zijn. Ze zijn niet pro-actief, en hebben geen benul wat er aan de hand is. Ze ontkennen de feiten compleet. Blijkbaar is het te beangstigend voor hen om toe te geven dat hun eigen land overgenomen wordt."

Met andere woorden, onze Amerikaanse vrienden zijn er heel duidelijk over: dit is niet 'slechts' een terrorismeprobleem, maar een immigratieprobleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten