Bewondering voor koning Willem-Alexander na bezoek Schilderswijk

Geen categoriemrt 24 2016, 10:00
Het bezoek had extra lading, zo vlak na de aanslagen in Brussel.
Koning Willem-Alexander bracht gisteren een bezoek aan de Haagse Schilderswijk. Het bezoek stond al maanden op de planning, maar kreeg een bijzonder tintje nu het net na de vreselijke aanslagen in Brussel plaatsvond. De Schilderswijk is overwegend islamitisch, en tientallen jongens uit de wijk reisden de afgelopen jaren af naar Syrië om voor ISIS te gaan vechten.
https://twitter.com/MBreedveld/status/712621717609426944
De koning ging gevoelige onderwerpen niet uit de weg tijdens zijn bezoek, en sprak met de bewoners over de aanslagen. Op zijn vraag of er iets veranderd was in de wijk na de aanslagen, werd instemmend geantwoord dat er inderdaad "meer spanning" heerst. Bewoners van de wijk uitten hun bewondering voor de koning dat hij ondanks die spanning toch een bezoek bracht – hij had net zo goed in zijn kantoor kunnen blijven zitten, klonk het.
Op de Haagse markt uitten zowel autochtone als allochtone verkopers hun waardering voor de koning. Een mooi gebaar van eenheid in een verder zo vreselijke week. Natuurlijk lost zo'n bezoek van de koning niet alles op. Er blijven veel problemen, met name als het gaat om een effectieve aanpak van de radicale islam.
Maar dat is natuurlijk niet Willem-Alexanders taak. Als koning is het zijn werk om een symbool van eenheid te zijn voor het Nederlandse volk, en dat heeft hij deze week uitstekend gedaan. Door juist na de aanslagen de Schilderswijk te bezoeken, heeft Willem-Alexander laten zien dat hij niet terugdeinst voor terreur en geweld. Juist in deze tijden is het belangrijk om te laten zien dat de terroristen niet winnen – we kunnen dus trots zijn op onze koning.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten