Eredivisie-talenten stellen weer eens ernstig teleur

Geen categoriemrt 21 2016, 8:00
Ajax is de nieuwe koploper. De Amsterdammers versloegen PSV gisteren met 0-2. Maar helaas was de wijze waarop ze dat deden bepaald niet indrukwekkend.
Oranje-rapporteur Jan Peters was bij de wedstrijd en liet naderhand weten dat hij bepaald niet onder de indruk was van het niveau... en met name niet van talenten als Bazoer, Pröpper en Klaassen. Hij zegt daar het volgende over:

"Bazoer was heel matig, Klaassen en Van Ginkel heb ik weinig gezien en Pröpper leed te veel balverlies. De spanning tijdens de topper vergoedde veel, maar van de wedstrijd zelf heb ik niet echt kunnen genieten. Het was allemaal heel slordig. Dit kwam niet in de buurt van internationaal niveau."

Vervolgens praat hij dat een beetje goed door te stellen dat de voetballers in kwestie nog jong zijn en dus nog jaren de tijd hebben om meer ervaring op te doen én beter te worden. Dat klinkt leuk maar op een gegeven moment werken dat soort excuses niet meer. Echt goede voetballers waren op de leeftijd van deze heren óók al goed en in Nederland zelfs van doorslaggevend belang voor hun club. Denk maar aan Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Toen deze jongens rond de 20 waren, waren ze gewoon al vedetten in de Eredivisie, en van doorslaggevend belang voor hun club.
Het zal niet populair zijn om het te zeggen, maar ik geloof er niets van dat de nieuwe lichting voetballers net zo groot en belangrijk worden als de oude garde die tweede werd op het WK. Op de één of andere manier zit het er gewoon niet in bij ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten