Fundamentalistische As Soennah moskee organiseerde aangiftes tegen Geert Wilders

Geen categoriemrt 12 2016, 17:00
De fundamentalistische As Soennah moskee zorgde ervoor dat oudere analfabete immigranten aangifte deden tegen Geert Wilders.
Nu het proces tegen Geert Wilders dichterbij komt, komt er ook meer informatie naar buiten over de mensen die aangifte tegen hem hebben gedaan. Hoewel één aangifte natuurlijk genoeg is om een proces te starten blijkt dat de mensen die hem graag wilden 'aanpakken' de moraal van de wet -- als niet de wet zelf -- aan hun laars hebben gelapt om hun doel te bereiken.

De 6.400 aangiften en 15.000 meldingen van discriminatie tegen Geert Wilders zijn het resultaat van een vooropgezet plan. Dat schrijft De Telegraaf die inzage in de documenten heeft gehad.

Eén van de moskeeën die daarbij betrokken was is de As Soennah moskee in Rotterdam. Deze moskee is al vaker in het nieuws gekomen omdat het een gebedshuis van, voor en door fundamentalistische moslims is. Blijkbaar zijn die fundamentalisten erg ver gegaan in hun streven om Wilders voor de rechter te slepen.
Een getuige, die ondervraagd werd over zijn aangifte, legde tijdens zijn verhoor uit dat hij dacht dat er verkiezingen waren. Zijn aangifte was in zijn ogen dus een stem:

"Mij is gevraagd om mijn stem uit te brengen in verband met Wilders, tenminste als hij zo heet. Er zijn verschillende plekken geweest waar je kon stemmen, en één van deze plekken was de moskee op de Fruitweg, de As Soennah-moskee."

Vervolgens werd hem verteld dat rechter zich door zijn aangifte binnenkort voor een rechter zal moeten verdedigen. De 'aangifte-pleger' reageerde verbaasd:

"Waarvoor? Waarom zou hij voor de rechter moeten komen? Ik weet het niet."

Nogmaals, één aangifte van een gegriefd persoon is genoeg om de rechtszaak door te laten gaan, en dat zal ongetwijfeld wel snor zitten. Voor justitie is het belangrijk dat de nep-aangiftes en de echte aangiftes van elkaar onderscheiden worden, waarna de nepversies meteen in de prullenbak worden gegooid... of ze gebruikt worden om de betrokken fraudeplegers -- want het is fraude om mensen op deze manier aangifte te laten doen -- op hun beurt te vervolgen.
Let wel, de meeste experts twijfelen er niet aan dat de zaak tegen Wilders bijzonder problematisch is voor de PVV-leider en dat hij de wet vrijwel zeker geschonden heeft met zijn minder, minder, minder toespraak. Ik ben het daarmee eens en denk dat de kans erg groot is dat hij vervolgd wordt. Nou ben ik zelf voor onbeperkte vrijheid van meningsuiting, en vind ik het dus belachelijk dat mensen vervolgd kunnen worden voor hun mening, maar de wet is de wet, en zal dus uitgevoerd moeten worden tot die veranderd is.
Tegelijkertijd geldt natuurlijk ook dat deze informatie bewijst dat Wilders op zijn beurt het slachtoffer van een ware hetze is. En dat is minstens zo zorgwekkend als Wilders' vreselijke uitlatingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten