Halbe Zijlstra roept op: Nederlanders, verdedig jullie erfgoed tegen buitenlanders!

Geen categoriemrt 22 2016, 20:00
Halbe Zijlstra doet een Wildertje.
Blijkbaar begrijpt de VVD ook dat de PVV met name zo hoog staat in de peilingen omdat die partij het imago heeft dat zij de enige is die zich hardmaakt voor Nederlandse waarden en tradities. En ja, daar hebben mensen nu behoefte aan.
En dus heeft de VVD nu deze video gemaakt met Halbe Zijlstra, de fractieleider van de partij in de Tweede Kamer:
Zijn boodschap wordt nader verklaard op de website van de VVD:

Maar misschien wel het meest sluipende gevaar is dat wij zelf onze waarden niet actief verdedigen. Dat gebeurt langzaam en de gevolgen zijn niet direct zichtbaar, maar het heeft uiteindelijk grote consequenties. De voorbeelden stapelen zich op. Denk aan de gemeente die meewerkt aan gescheiden zwemmen voor (moslim) mannen en vrouwen, in plaats van te wijzen op de gelijkheid van man en vrouw. Denk aan het schoolbestuur dat 2e Pinksterdag wil inruilen voor het Suikerfeest, in plaats van te wijzen op de joods-christelijke geschiedenis van ons land. Denk aan de vele scholen waar men de holocaust niet of nauwelijks behandelt om daarmee problemen met moslim leerlingen te voorkomen, in plaats van die leerlingen te corrigeren en te wijzen op de verschrikkelijke gevolgen van onverdraagzaamheid.

We zullen heel duidelijk moeten zijn wat onze waarden zijn en waarom ze niet onderhandelbaar zijn. De afgelopen eeuwen kwamen mensen naar Nederland die vaak hun land waren ontvlucht, op zoek naar de vrijheid en waarden van ons land. Zij vonden bijna automatisch aansluiting bij onze samenleving, omdat ze de waarden waarop onze samenleving is gebaseerd al deelden. Dit is veranderd met de komst van migranten uit vooral Islamitische landen in de jaren ’60 en ‘70. In veel gevallen kwamen zij hier niet naartoe vanwege de waarden en de vrijheden die we hebben, zij kwamen veelal vanwege het betere economische perspectief. Zij hadden dan ook geen vanzelfsprekende aansluiting bij onze samenleving en de waarden en vrijheden waar die voor staat. Deze mensen hebben een ander normenkader, dat zij baseren op de Islam. Dat normenkader laat simpelweg niet toe dat een ander – of geen – geloof wordt beleden, of dat een ander waardenpatroon wordt aangehangen. Met als gevolg dat onze waarden niet worden begrepen en regelmatig worden geminacht of zelfs ondermijnd.

Dat zijn uitspraken die de VVD zomaar gejat kon hebben van Geert Wilders (ik heb geen Google search gedaan, dus wie weet: misschien is dat nog echt zo ook). En kijk, de liberalen gaan verder:

Wij hebben onze waarden ten opzichte van deze groep niet te vuur en te zwaard verdedigd. We hebben hen niet duidelijk gemaakt dat je je moet aanpassen aan onze manier van leven, of anders beter elders je heil kunt zoeken. De tolerantie waar wij zo trots op zijn, heeft te vaak geleidt tot (cultuur)relativisme. Waarmee we ontoelaatbaar gedrag goedpraten en hebben geaccepteerd. Het resultaat zien we nu dagelijks om ons heen. Homo’s durven niet meer hand in hand over straat te lopen, omdat mensen met een andere achtergrond daar aanstoot aan nemen. Jeugdige Marokkanen - vaak hier geboren en opgegroeid - juichen om slachtoffers bij terroristische aanslagen. Een lerares wordt door allochtone leerlingen voor hoer uitgescholden, omdat haar kledingkeuze hen niet bevalt. Een poster van Charlie Hebdo wordt door een school verwijderd, omdat de islamitische leerlingen het beledigend vinden. En vrouwen wordt geadviseerd om opdringerige moslimmannen op een armlengte afstand te houden. Dit is echt de omgekeerde wereld. Dit is in strijd met onze waarden. Het is hoog tijd dat we stoppen met het tolereren van dit soort intolerantie!

Het meest opmerkelijk aan dit artikel en de video hierboven is dat de VVD ondertussen deel uitmaakt van een coalitie die er juist alles aan doet om zoveel mogelijk nieuwe immigranten naar Nederland te halen. Tijdens het kabinet Rutte II zijn er letterlijk tienduizenden nieuwe (islamitische) immigranten naar Nederland gekomen; mensen die hun eigen land weliswaar 'ontvluchten' maar die niet tegelijkertijd onze cultuur omarmen. Sterker nog, in verreweg de meeste gevallen blijven ze trots vasthouden aan hun eigen cultuur die haaks staat op de onze.
Halbe en zijn medefractieleden zijn daar grotendeels verantwoordelijk voor. Maar nu doen ze net alsof ze er helemaal niets mee te maken hebben en net zo 'kritisch' zijn ten opzichte van de multiculturele samenleving als Wilders himself.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten