Jason Walters, ex-moslimradicaal waarschuwt: we verliezen Nederland aan extremisten

Geen categoriemrt 27 2016, 19:45
"De toekomst van onze samenleving staat op het spel."
Dat zijn de woorden van Jason Walters, de jongeman die op 19-jarige leeftijd gearresteerd werd omdat hij en zijn vrienden rondliepen met plannen om terroristische aanslagen te plegen. Toen de politie hem probeerde te arresteren verzette hij zich heftig. Schoten, explosies, het was een ware oorlog, die met pijn en moeite gewonnen werd door de autoriteiten.
Omdat hij lid was van de Hofstadgroep werd Walters in 2006 veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. In 2013 kwam hij vrij: hij had toen tweederde van zijn straf uitgezeten.
Hoewel veel moslimextremisten in de gevangenis juist radicaliseren gold het tegendeel voor Walters. Hij deradicaliseerde juist. Dat gebeurde door zelfstudie en reflectie. Zijn uiteindelijke conclusie: de radicale Islam is een ideologie van de haat en hij wil er niets meer mee te maken hebben.
Na zijn vrijlating werd het Walters verboden om contact op te nemen met de media. Wel mocht hij gebruik maken van sociale media. Van die mogelijkheid maakt hij dankbaar gebruik. Zo schrijft hij op Facebook, aldus De Telegraaf:

De aanslagen in België maken duidelijk dat onze samenlevingen met een probleem zitten waar we niet goed raad mee weten. Hoe om te gaan met een oorlogstheologie? Bestuurders hebben er tot nog toe voor gekozen de vraag te negeren en weg te kijken, in de hoop dat het vanzelf zou verdwijnen. Daardoor heeft dit probleem kunnen uitgroeien tot de existentiële dreiging die het nu is. Dat beleid blijkt nu onhoudbaar. Wat nu vereist is, is een eerlijke discussie waar onprettige en wellicht sociaal onwenselijke onderwerpen open kunnen worden besproken. De toekomst van onze samenleving staat op het spel.

Indrukwekkende teksten, zeker omdat ze afkomstig zijn van een man die als tiener de ideologie zelf aanhing en dus weet waar hij het over heeft. Hij gaat verder:

De groei van het salafisme, de radicalisering van generaties jonge moslims en de onverminderde stroom vluchtelingen uit het Midden-Oosten (grotendeels jonge mannen van militaire leeftijd) hebben ons opgezadeld met een probleem dat oplossingen vereist die tot voor kort letterlijk ondenkbaar waren. In een goed bedoelde, maar diep naïeve poging om een ​​meer perfecte wereld te creëren, zijn de echte problemen zijn onder het tapijt geveegd. Degenen die zich hebben uitgesproken zijn gebrandmerkt als ‘Het Kwaad’ en als fascistische demagogen, en werden hun reputaties en soms hun carrières vernietigd.

Hij concludeert:

We kunnen eenvoudigweg niet meer wegkijken. Kan een oorlogstheologie worden ondergebracht in een vreedzame samenleving? Kunnen we massale migratie aan van vreemde culturen, zonder dat dit leidt tot grote maatschappelijke ontwrichting? Onze toekomst staat op het spel als open, tolerante, democratische rechtsstaat. Democratie heeft twee radicale afgronden: de eerste is anarchie, de andere is dictatuur. Hoe meer het idee groeit dat we de controle hebben verloren over dit probleem, hoe sterker de roep wordt om een sterke man, die de bron van het gevaar wegneemt en de orde herstelt.

[...]

Willen we de ongelooflijke prestaties van onze voorouders behouden, moeten we handelen om de sociale vrede en orde behouden te behouden. Er staat gewoon te veel op het spel.

Hoewel Walters als 19-jarige dus een wannabe terrorist en moslimextremist was, is hij ook hoogbegaafd. Hij doet nu dan ook drie (3!) universitaire studies: filosofie, geschiedenis en crisis en veiligheidsmanagement. Dat bewijst dus maar weer eens dat terroristen helemaal niet altijd het uitschot van de samenleving zijn; mensen die geen hoop op een beter leven en die altijd aan de onderkant van de samenleving zullen leven. Wat zal politiekcorrect Nederland dat vervelend vinden.
En wat PC-Nederland zo mogelijk nóg vervelender zal vinden is dat Walters zich tegenwoordig zo duidelijk uitspreekt tegen de Radicale Islam én tegen de massa-immigratie van moslims. Hij zegt gewoon heel helder dat beide problemen de Nederlandse samenleving en cultuur kapotmaken. Op de één of andere manier denk ik niet dat Job Cohen, Diederik Samsom, en al die linkse raddraaiers van Joop dat kunnen waarderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten