Johan Cruijff overleden

Geen categoriemrt 24 2016, 13:37
De beste voetballer in de Nederlandse geschiedenis is op 68-jarige leeftijd overleden.
Dat meldt de Johan Cruijff Foundation. De iconische sporter leed aan kanker, maakte hij vorig jaar bekend. De ziekte is hem fataal geworden. Cruijff begon zijn profcarrière in 1964 bij Ajax, waar hij al sinds 1959 bij de jeugd speelde. In zijn tijd bij de Amsterdamse club werd hij drie keer verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar, en won hij drie keer de Europacup I.
Cruijff speelde hierna voor topclubs in Spanje en de Verenigde Staten, zoals FC Barcelona en de Los Angeles Aztecs. In 1981 keerde Johan Cruijff terug naar Nederland en maakte hij zijn retour bij Ajax, en maakte in 1983 een veelbesproken overstap naar Feyenoord. Na zijn carrière als voetballer maakte Cruijff furore als trainer van Ajax en Barcelona. Bovendien deed zijn Johan Cruijff Foundation fantastisch liefdadigheidswerk voor kinderen die het het meest nodig hebben, zowel in Nederland als wereldwijd.
Het overlijden van Cruijff komt als een grote schok. De laatste maanden leek het beter te gaan met de iconische sportheld, maar de vreselijke ziekte heeft hem toch geveld. Één van de beroemdste Nederlanders is vandaag heengegaan – een enorm verlies voor Ajax, voor Amsterdam, voor Nederland, voor Barcelona, en voor de hele voetbalwereld. Het is de vraag of Nederland ooit nog zo'n voetbalgrootheid als Cruijff zal kennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten