Salah Abdeslam wil strafvermindering in ruil voor 'informatie'

Geen categoriemrt 21 2016, 9:00
De man die samen met zijn vrienden zo'n 130 mensen om zeep hielp in Parijs is nu vooral bezig met zichzelf zo'n laag mogelijke straf bezorgen.
Zo laat zijn raadsman, Sven Mary, weten dat Salah Abdeslam de autoriteiten al een aanbieding heeft gedaan: in ruil voor strafvermindering wil hij informatie prijsgeven over de aanslag.

''Mijn cliënt kan immers helpen om de aanslagen écht op te helderen", zegt de advocaat tegen de krant. ''Het zou jammer zijn als we niet naar hem willen luisteren. Als Abdeslam nog een toekomst heeft, dan wel die als spijtoptant."

Knettergek natuurlijk. Deze man is verantwoordelijk voor een vreselijke massamoord. Samen met andere moslimextremisten schoot hij in het wilde weg op onschuldige burgers wiens enige 'misdrijf' was dat ze op het moment toevallig in een theater, café of restaurant waren.
Gelukkig ziet de Franse aanklager Abdeslams aanbod dan ook niet zitten:

Het ziet er niet naar uit dat het Franse gerecht hem die kans wil geven. De Parijse procureur interpreteert de bekentenissen van Abdeslam als het begin van een verdedigingsstrategie. ''We moeten zeer voorzichtig zijn met wat hij zegt", aldus de Franse magistraat.

Abdeslam mag in zijn handjes knijpen dat hij de doodstraf niet krijgt omdat die afgeschaft is in Europa. En dan wil hij ook nog een deal hebben?
We zijn wel goed, maar niet gek.
Zoals ik eerder al schreef: stuur deze man maar gewoon naar Guantanamo Bay. Laat de Amerikanen hem daar maar een tijdje onder handen nemen, en voor je het weet heb je alle informatie die je nodig hebt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten