Tenniscoach van Robin Haase opgepakt in verband met moord Koen Everink

Geen categoriemrt 24 2016, 12:00
Mark de J. (29) is vanmorgen gearresteerd op Schiphol.
Het onderzoek naar de moord op zakenman Koen Everink heeft vanmorgen een bizarre wending gekregen. De 29-jarige Mark de J. is vanochtend op Schiphol gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. De J. werkt sinds 2014 als coach van toptennisser Robin Haase, die goed bevriend was met Everink.
De nummer 59 van de wereld reageerde begin deze maand zeer geschokt op het nieuws van de dood van Everink, die met messteken om het leven werd gebracht. Nu blijkt dus dat Haases eigen coach mogelijk meer afweet van de toedracht van de gruwelmoord. De ontwikkeling is verrassend – eerder werd gespeculeerd dat de dader in de kringen van Badr Hari moest worden gezocht. Everink werd in 2012 zwaar mishandeld door de kickbokser, die daarvoor de cel inging.
Na de moord op Everink werd al snel gewezen naar Hari en zijn fans. Everink werd in zijn woonplaats regelmatig bedreigd door jonge Marokkaanse jongens, die meenden dat de zakenman de carrière van Hari had geschaad. Hij had om die reden zelfs beveiliging ingehuurd. Nu blijkt dat Mark de J. mogelijk betrokken is bij de moord. Mogelijk moet de dader dus in de tennissport worden gezocht in plaats van de kickbokswereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten