Yes! Salah Abdeslam, aanslagpleger Parijs, is eindelijk opgepakt!

Geen categoriemrt 18 2016, 18:30
Bij een grote antiterreuractie in het Brusselse Molenbeek zijn vandaag een aantal extremisten opgepakt. Eén van hen is Salah Abdeslam, de man achter de aanslag in Parijs van vorig jaar, waarbij in totaal 130 mensen omkwamen.
Eerder vandaag berichtten wij al dat zijn DNA en vingerafdrukken werden gevonden in een woning waar afgelopen dinsdag een vergelijkbare actie werd uitgevoerd. Helaas ontkwam hij toen voor de zoveelste keer aan de autoriteiten.
https://twitter.com/FranckenTheo/status/710874057995116545?ref_src=twsrc%5Etfw
Vandaag is er dan eindelijk een einde gekomen aan zijn vlucht. Abdeslam werd ingerekend, volgens verschillende nieuwsberichten was hij gewond toen hij opgepakt werd.
https://twitter.com/r0eland/status/710863837482913792?ref_src=twsrc%5Etfw
Abdeslam speelde een bijzonder belangrijke rol bij de aanslagen in Parijs. Niet alleen was hij één van de schutters, maar hij was ook nog eens degene die de auto's van de leden van de terreurcel huurde én die hun hotelkamers boekte.
Bij de antiterreuractie van vandaag werd Abdeslam in zijn been geschoten. Bijna was hij daarna flink wat gemakkelijker in de omgang dan daarvoor; in ieder geval gemakkelijk genoeg om in de boeien te worden geslagen.
Dat is geweldig nieuws, en het wordt nog mooier. De Belgische autoriteiten hebben namelijk meer doelwitten in het vizier. Blijkbaar was Abdeslam dus weer eens omringd door andere moslimextremisten.
https://twitter.com/VTMNIEUWS/status/710876192379957248?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen zorgt de Belgische politie ervoor dat er zo weinig mogelijk informatie naar buiten komt, in ieder geval vooralsnog. Dat doen ze om te voorkomen dat andere extremisten hun strategie kunnen uitvogelen.
De komende tijd zullen we ongetwijfeld meer horen. Zoals altijd zitten we er bovenop!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten