Bijt jij of een bekende wel eens huid rondom je nagels? Hierom is dat gevaarlijk dan je denkt

Geen categorieapr 29 2016, 12:00
Het bijten van je vingers is veel gevaarlijker dan je waarschijnlijk zou denken.
Je hebt mensen die in hun vingersnagels bijten, en je hebt mensen die er rondom bijten. Dat dat eerste niet al te gezond is, is voor de meeste mensen waarschijnlijk wel duidelijk. Nagels zijn niet altijd bepaald schoon, en het binnenkrijgen van al die viezigheid kan niet goed voor je zijn.
Maar wist je dat het ook alles behalve slim is om rondom je nagels te gaan zitten knagen? Misschien zegt dit je helemaal niet, maar er zijn mensen die daar kluiven om stukjes van hun eigen huid op te eten. Een soort zelf-kannibalisme dus eigenlijk. Als dit je walgelijk lijkt, houd die gedachte dan vooral vast, want dat is het ook. En dat niet alleen.
Het gaat er echter niet enkel om dat het er vies uit ziet als iemand zijn eigen vingers verorbert. Het is ook potentieel gevaarlijk voor je gezondheid en het toekomstige gebruik van je handen. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Bedenk je maar eens: waarmee raken we alles in deze wereld aan, van etensresten tot deurknoppen van toiletten? Precies, onze handen. En je kunt ze nog zo vaak wassen, maar als je in je huid bijt, heb je een open wondje dat er gewoon om vraagt geïnfecteerd te raken. In het ergste geval zouden je zenuwen zelfs beschadigd kunnen raken, waardoor je nooit meer iets zou hebben aan je handen.
Natuurlijk heeft iedereen wel eens een wondje aan zijn vingers, en dat zal echt niet meteen leiden tot het afsterven van je handen. Maar sommige mensen lijden echt onder zogenaamd 'dermatophagia', wat betekent dat het een echte stoornis is. Mensen hiermee krijgen soms 'aanvallen' en kunnen dan nauwelijks stoppen met bijten, tot op het moment dat ze stevige wonden creëren die wél gevaarlijk worden. Een foto daarvan zal ik jullie besparen, maar in een vroeger stadium kan het er zo uit zien:
Ken jij dus iemand die opvallend vaak aan zijn vingers zit te knibbelen? Voorkom dan dat ze zichzelf mogelijk in gevaar brengen, en deel deze waarschuwing met ze!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten