Dennis, een zieke en verwaarloosde pitbull wordt achtergelaten op een brug om te sterven...

Geen categorieapr 03 2016, 16:00
Hoe kan een mens een dier dit aandoen? En dan al helemaal een hond: een lieve, loyale viervoeter die altijd zijn best doet om je te plezieren?
Dennis de pitbull werd door zijn baasje naar een brug gebracht, waar hij vervolgens achtergelaten werd om te sterven. Toen een jongeman, Gabriel Sepulveda, de arme hond zag zitten herinnerde hij zich video's van Hope for Paws; hij had die gezien op YouTube en was onder de indruk van het goede werk van de hondenvrienden.
Hij belde de dames en heren van Hope for Paws dan ook meteen. Korte tijd later kwamen ze aan bij de brug waar de arme Dennis er helemaal doorheen zat.
Het koste Eldad Hagar en Lisa Chiarelli twee uren om naar de brug te reizen. Daar aangekomen brak hun hart. Wat ze zagen was namelijk echt te vreselijk voor woorden: Dennis lag op de grond en kon zich niet bewegen. Hij zat onder de tekenen.
Logischerwijze pakten Eldad en Lisa de arme hond op en reden ze zo snel mogelijk naar het dierenziekenhuis. Daar aangekomen werd Dennis medisch behandeld en schoongemaakt. Toen de dierenartsen daarmee bezig waren haalde Lisa haar eigen hond op zodat die bloed kon doneren voor aan bloedarmoede lijdende Dennis.
De volgende dagen werd Dennis behandeld door cardiologen, neurologen en andere specialisten. Hij kreeg de best mogelijke zorg... maar helaas was het niet voldoende. Zijn lichaam hield er gewoon mee op. Na vijf dagen overleed hij dan ook.
Normaal gesproken delen we eerst en vooral video's van honden die gered worden, maar het is belangrijk om te beseffen dat lang niet alle reddingsacties goed aflopen. Zoals Eldad ook schrijft onder de video op YouTube waren er ongetwijfeld heel veel mensen die Dennis ziek, zwak en misselijk op de grond zagen zitten, maar die niets deden om hem te helpen.
Onthoud dus: als je een hond in zulke omstandigheden ziet, help hem dan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten