Dit meisje verloor al haar boeken in een brand. Dan steken deze schrijvers hun koppen bij elkaar...

Geen categorieapr 06 2016, 19:00
Ze hield enorm van lezen, en haar kleine hartje brak dan ook in tweeën toen één allesverzengende brand al haar geliefde boeken in één meedogenloze verschroeiing reduceerde tot as. Wie kan het gebroken hart van dit kleine meisje lijmen?
Toen het huis waarom Heidi Van Sumeren (8 jaar oud) ineens getroffen werd door een snikhete brand, verloor het meisje haar meest dierbare bezit: boeken.
Heidi hield veel van lezen, en had dan ook een grote collectie boeken. Inclusief enkelen die de jonge whizzkid zélf in elkaar gedraaid heeft. Heidi's moeder vertelt over hoe verschrikkelijk het was: "Ik ben haar blijven vertellen dat het allemaal weer goed zou komen," aldus de vrouw die natuurlijk al net zo aangeslagen was als haar kleine dochter.
Hoe dan ook: in dit geval kwam ook alles langzaam weer goed, want op de basisschool van Heidi ontmoetten het meisje en haar moeder Bob Shea. Bob is een schrijver én een illustrator, en het verlies van Heidi's boeken ging hem dan ook nauw aan het hart. Bob besloot om via social media de rest van de wereld te mobiliseren. Niemand verdient zo'n lot, en zeker een 8-jarig meisje niet, aldus Bob. En dus verscheen dit bericht:
https://twitter.com/bobshea/status/712720891529019396
Bob gaf ook het adres van Heidi's school en riep mensen op spullen te doneren. "Als dit je niet raakt, heb je een hart van steen," aldus de barmhartige Samaritaan Bob.
En wat denk je? Het werkte! Meer dan 300 boeken kwamen naar Heidi toe. Ook heeft ze nu een gloednieuw bureau, een bureaustoel, boekenplanken én tekenspullen. Heidi kon haast niet gelukkiger zijn:
Dát is nog even goed nieuws, nietwaar? Goede mensen bestaan nog!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten