Hij werd aangehouden door de verkeerspolitie en vreesde het ergste. Wat de agent toen deed zorgde ervoor dat hij in tranen uitbarstte

Geen categorieapr 23 2016, 17:00
Gelukkig waren het wel tranen van geluk.
LaVonte Dell wil dat iedereen weet dat échte superhelden bestaan. De 28-jarige vader was onlangs namelijk op pad met zijn 3-jarige dochtertje toen hij aangehouden werd door een agent.
"Ik zag de rode en blauwe lichten van de politie opeens in mijn achteruitkijkspiegel," zegt hij. Hij zag de bui al hangen: zijn ramen waren getint, wat niet toegestaan is, en zijn 3-jarige dochtertje had eigenlijk in een kinderstoel moeten zitten, zodat ze goed en veilig was.
Screen Shot 2016-04-23 at 18.07.35
Nou is het altijd bijzonder vervelend om een boete te krijgen, maar dat was in dit geval al helemaal zo. LaVonte heeft het financieel namelijk bijzonder moeilijk. Hij wilde wel een kinderzitje halen voor zijn dochter, maar hij heeft er het geld gewoon niet voor.
De politieagent keek het even aan en vertelde de jonge vader dat hij uit moest stappen. "Oh, oh," dacht LaVonte, "dit kon weleens een problematisch worden."
Vervolgens stelde de agent hem enkele vragen. Toen het hem duidelijk werd dat LaVonte absoluut geen kwade bedoelingen had verraste hij hem: "Kom met me mee. Volg me maar met je auto, dan gaan we naar Wallmart," dat is een grote winkelketen.
LaVonte vroeg de agent waarom hij dat wilde. Vervolgens legde de politieman uit dat hij een kinderzitje voor hem zou kopen. Op die manier kon hij voortaan veilig reizen met zijn dochter.
Screen Shot 2016-04-23 at 18.08.06
De vader kon het bijna niet geloven, maar de agent deed wat hij beloofd had. Enkele minuten later liepen de mannen door Wallmart, waar de agent inderdaad een kinderzitje kocht. LaVonte:

"Mijn dochter is er heel blij mee. Het zitje is roze met vlinders erop. Ze vindt het maar wat mooi."

Hoewel de agent zijn naam niet verklapte vond LaVonte het belangrijk dat hij toch geëerd werd voor zijn goede daad. Hij schreef er een Facebook-post over, die vervolgens ontzettend vaak gedeeld werd door andere Facebook-gebruikers. Het gevolg? In een paar uur tijd kwam hij erachter dat zijn held Joshua Scaglione heette.
Afgelopen woensdag werden de twee heren herenigd, zodat LaVonte Joshua nog eens persoonlijk kon bedanken. De agent zelf legt uit:

"Weet je, soms helpt een boete niet. Ik heb het zelf ook weleens heel zwaar gehad, net als deze man [red.: LaVonte]. Ik dacht dat het beter was om hem een handje te helpen en hem wat kennis bij te brengen over veilig rijden dan om zijn problemen nog groter te maken door er een boete tegenaan te gooien."

LaVonte én duizenden Facebook-gebruikers zijn het daar helemaal mee eens. En zo is agent Joshua onze held van de dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten