Salafistische organisatie houdt geheime bijeenkomst in Limburg, politie niet op de hoogte van locatie

Geen categorieapr 02 2016, 12:00
De politie zegt de kwestie te "monitoren", maar weet niet waar het salafistische weekend zal plaatsvinden.
Een gedeelte van Limburg zal volgend weekend veranderen in een groot islamitisch leerhuis. De salafistische organisatie Dar al-Fahm houdt dan namelijk een retraite op een vooralsnog geheime locatie. Jonge moslims uit het hele land komen bijeen om meer te leren over de sharia, en krijgen ideologische training van islamitische geleerden.
[caption id="attachment_134969" align="aligncenter" width="679"]bron: Facebookpagina Dar al-Fahm bron: Facebookpagina Dar al-Fahm[/caption]
Dar al-Fahm staat bekend om het uitnodigen van radicale predikers. Vorig jaar sprak Haitham al-Haddad bij de organisatie. Deze Britse sharia-rechter van Palestijnse komaf betitelde Joden als "afstammelingen van apen en varkens," en prees Osama Bin Laden na diens dood. Bovendien sprak Al-Haddad zich uit vóór vrouwenbesnijdenis. Of de controversiële prediker volgend weekend aanwezig zal zijn in Limburg, is niet bekend, maar het is een goed voorbeeld van het type imams dat bij Dar al-Fahm rondloopt. Dar al-Fahm organiseert het evenement samen met Sabeel Nederland, Haitham al-Haddad is bestuurslid van de Britse moederorganisatie van deze club.
Volgens de organisatie gaat het om een weekend met in- en ontspanning, alleen toegankelijk voor "broeders". Gaat het hier om een onschuldig leerweekend, of om een radicaal trainingskamp waar jonge moslims worden geradicaliseerd? Het feit dat de locatie geheim wordt gehouden en ook de politie niet op de hoogte is, spreekt boekdelen. Dar al-Fahm staat voor "wereld van begrip" in het Arabisch, maar de schimmige gang van zaken lijkt het tegendeel te suggereren.
Het is te hopen dat de politie snel achter de locatie van deze bijeenkomst komt. Het kan niet zo zijn dat een radicale organisatie zomaar een bijeenkomst houdt waar mogelijk strafbare uitspraken worden gedaan, zonder dat de politie daarvan op de hoogte is. Alleen zo kan in deze tijd de veiligheid van burgers – in Limburg en daarbuiten – worden gegarandeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten