Zorgelijk: Nederturken staan massaal achter Erdogan

Geen categorieapr 23 2016, 10:00
Natuurlijk wisten we al dat Erdogan populair was onder Turken in Nederland, maar dat de man voor vele Nederturken geldt als de nieuwe Jezus... dat is nieuws.
Met al het nieuws over Erdogan en hoe deze driftkikker van een autoritaire president even lange tenen heeft als de vermeende lengte van de 'arm van Ankara', zou je denken dat Turken die aan zijn greep zijn ontkomen en in Nederland leven een zucht van verlichting blazen: gelukkig wonen wij nu in het vrije Nederland, en hebben we geen last meer van deze dwingeland.
Maar dan heb je het mis: Nederlandse Turken zijn juist dol op Erdogan, zo toonde Nieuwsuur gisteravond aan.
En voor alle duidelijkheid: we hebben het hier niet over de marginale gevallen, de types die geen woord Nederlands spreken of de staatschoffies. Dit gaat om mensen met de Nederlandse nationaliteit, wiens beheersing van de Nederlandse taal goed of uitstekend is. Vaak hier opgegroeid of zelfs geboren, en een leven lang volledig kunnen genieten van alle vrijheden en voordelen die een vriendelijke, vrije en seculiere samenleving als de onze te bieden heeft.
Hoe dan ook, kijk zelf maar:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/04/De-lange-tenen-van-president-Erdogan.mp4"][/video]
Zorgelijk is het wel degelijk. De ene na de andere Nederturk spreekt over Erdogan als "onze president". Hoeze premier Rutte is de regeringsleider? Voor deze Nederturken is het Erdogan voor, en Erdogan na. Dat de man de vleesgeworden vijand van de persvrijheid is en zichzelf al mensenrechtenschendend zich de Europese Unie probeert binnen te ellebogen, kan deze mensen kennelijk niet schelen. "Erdogan staat achter ons, en wij staan achter Erdogan," zoals één Turkse moskeebezoeker het omschrijft.
https://twitter.com/widtvoet/status/723610292215775234
Je zou denken dat tientallen jaren in vrijheid en welvaart leven hun verslaving aan autocratische leiders wel wat zou indammen, maar deze mensen volharden in hun adoratie van een islamistische alleenheerser. Maakt allemaal niet uit voor ze, kennelijk: hoera, Erdogan! Hoe kan de integratie van allochtonen in Nederland zo enorm gefaald hebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten