Ausgezeichnet: Duitse justitie gaat leden 'Shariapolitie' vervolgen

Geen categoriemei 06 2016, 16:00
Acht van de negen leden van de zogenaamde 'Shariapolitie' zullen vervolgd worden om hun daden.
Uitstekend nieuws uit Duitsland: de gekken van de Shariapolizei, die dachten het recht in eigen hand te kunnen nemen, zullen nu zelf voor de rechter moeten verschijnen. Dat heeft de rechtbank van Düsseldorf besloten.
De religiefanaten liepen in het najaar van 2014 rond in Wuppertal, een middelgrote stad in het Ruhrgebied. Dat deden ze gekleed in oranje hesjes, waar "Shariah Police" op geschreven stond. Het doel van de salafisten mag duidelijk zijn geweest: ze liepen rond op straat, en wezen mensen op de islamistische leefregels. De groep zou mensen met alcohol verzocht hebben dit niet te drinken, en jongeren verhinderd hebben een discotheek binnen te gaan. Mensen die deze lui probeerden tegen te spreken of te negeren, zouden door de negen gevolgd en verder lastiggevallen zijn.
Het leek er even op dat ze niet vervolgd zouden worden. Een lagere rechtbank oordeelde eerder dat er geen reden was voor een zaak, maar de rechtbank in Düsseldorf heeft dit nu gelukkig rechtgezet. Toch snijdt ook deze aanklacht nauwelijks hout: het gaat justitie erom dat de mannen een "uniform met politieke leuzen" gedragen hebben, en dat zij, zonder daartoe bevoegd te zijn, zich als politieagenten opgesteld hebben. Hoewel dit gegronde aanklachten zijn, komen we hiermee natuurlijk niet tot de bron van de kwestie.
En dat is dit: hoe kan het dat deze gekken hun ideologie van haat zo lang hebben kunnen verspreiden op straat? De Sharia is niets meer en niets minder dan een verzameling wetten, die hier in Europa gelukkig niet gelden. Nog niet officieel, althans.. Dat betekent dat iedereen, wat je er ook van vindt, zaken als alcohol gewoon mag nuttigen. Deze mannen hadden na hun eerste daden van intimidatie en bedreiging meteen opgepakt moeten worden door de echte politie, om eens goed duidelijk te maken wat de wetten zijn van onze landen. Maar zolang wij het niet aandurven om op te staan voor onze normen en waarden, winnen die van dit soort haatzaaiende individuen alleen maar meer terrein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten