Colombia verklaart seksslavernij de oorlog

Geen categoriemei 29 2016, 17:00
In Colombia zijn er maar liefst 200 vrouwen en meisjes bevrijd die gedwongen werden om hun lichaam te verkopen aan vieze, perverse mannen.
De vrouwen -- van wie meer dan 70 minderjarige meisjes waren -- werden bevrijd in een grote politieactie in de hoofdstad Bogota. Burgemeester Enrique Peñalosa zegt dat er maar liefst 2.500 agenten bij betrokken waren. Zij kwamen allemaal op hetzelfde moment in actie in een wijk die bekendstaat als 'de Bronx,' vanwege het zwaar criminele karakter ervan. De burgemeester legt uit dat dit nu maar eens afgelopen moet zijn:

"We zullen nooit een onafhankelijk republiek van criminaliteit toelaten in Bogata, waar kinderen worden uitgebuit."

Hoewel we er weinig over horen en lezen is de seksslavernij een groeiend probleem in de wereld. Natuurlijk weten we allemaal dat ISIS en andere radicale moslims gevangen vrouwen als seksslaven gebruiken, maar in andere delen van de wereld gebeurt hetzelfde. Ja, ook in Europa.
Volgens experts zijn er op dit moment minstens 20,9 miljoen seksslaven en gedwongen arbeiders in de wereld. 60 procent van deze slaven zijn seksslaven. Dan hebben we het dus over zo'n 13 miljoen mensen.
Nog schokkender is dat 2 miljoen kinderen gebruikt worden als seksslaaf. Denk daar even rustig over na: 2 miljoen minderjarige kinderen die eigenlijk nog met auto's en barbies moeten spelen worden stelselmatig verkracht, en een volwassen schoft krijgt daar dan geld voor.
Het is dieptriest.
Gelukkig doet Colombia hier nu iets aan, maar deze invallen zijn natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten