Een ongelooflijke comeback! PvdA stijgt razendsnel in nieuwe peiling

Geen categoriemei 12 2016, 18:15
Oh, oh, we moeten ons ernstig zorgen maken over een comeback van de PvdA, jongens!
Het gaat he-le-maal mis in politiek Nederland. Uit de meest recente peiling van Ipsos blijkt namelijk dat de PvdA bezig is met een enorme, ontzagwekkende comeback.
Volgens de Politieke Barometer zouden de sociaaldemocraten namelijk uitkomen op 13 hele zetels als er vandaag verkiezingen waren. Dat zijn er 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 meer dan twee weken geleden.
Het lijkt erop dat die ene hele zetel afkomstig is van de SP. De marxisten onder leiding van Emile Roemer moeten dit keer namelijk genoegen nemen met 14 virtuele zetels in plaats van 15. Zoiets hakt er ongetwijfeld in bij de knetterroden die de hete adem van die andere rooien in hun nek voelen.
Ondertussen is het same old, same old voor de virtueel grootste partij van het land, de PVV. Geert Wilders en co staan namelijk nog steeds op 28 zetels. De VVD volgt op de tweede plek met 25. Het verschil tussen die twee partijen is significant groter volgens Maurice de Hond, maar Ipsos heeft duidelijk een andere methode om peilingen uit te voeren. Welke van de twee gelijk heeft is natuurlijk gissen. Wel duidelijk is dat één er waarschijnlijk een enorme puinhoop van maakt. Of misschien dat de waarheid ergens in het midden ligt. In dat geval kunnen we ze allebei zowel bekritiseren als prijzen.
Hoe dan ook, de PvdA heeft eindelijk een stijgende lijn te pakken. Nu kijken of het genoeg is om Diederik Samsom (de slechtste leider van de PvdA ooit) in het zadel te houden. Ik hoop het wel: hoe langer hij aan de macht is, hoe kleiner de kans dat de PvdA er op de één of andere manier nog een redelijk resultaat uitsleept.
De resultaten van de peiling:
Screen Shot 2016-05-12 at 18.50.13
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten