Finse politie geeft vrouwen 'handige' tips tegen aanranders in bizarre instructievideo: "gewoon stop zeggen!"

Geen categoriemei 26 2016, 12:20
Pepperspray is illegaal, maar gelukkig kunnen vrouwen een stopteken geven met hun hand. Dát zal aanranders leren!
Wat moet je doen als je als vrouw wordt belaagd door aanranders, en geen wapen hebt om je te verdedigen? Nou, de politie van Finland weet daar wel wat op! In een bizarre instructievideo krijgen vrouwen tips over hoe om te gaan met criminelen. De belangrijkste tip? Duw je hand naar voren in een afwijzende beweging, en zet een boos gezicht op. In de video is te zien hoe de belager direct de benen neemt na één boze blik van de vrouw. Geloof je het niet? Bekijk de beelden zelf:
[video width="400" height="224" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/05/12653712_1672029526380467_1904116114_n.mp4"][/video]
Je denkt nu vast "Nee, maar dit kan toch niet? Dit moet een grap zijn!" maar helaas. Dit is de bittere werkelijkheid. Overal in Europa worden vrouwen geconfronteerd met een stijging in het aantal aanrandingen – denk aan de gebeurtenissen in Keulen en andere Duitse steden rond de jaarwisseling, waar honderden asielzoekers zich vergrepen aan vrouwelijk uitgaanspubliek. En wat doet de politie ertegen? Die maakt een video met 'handige' tips.
Dus, krijg je ooit te maken met een crimineel? Gewoon je hand naar hem uitsteken, dan deinst hij vanzelf terug en rent hij ervandoor, volgens deze video. Een klein mepje met je handtas, en weg is die boef! Het zou grappig geweest zijn, als het niet zo triest was. De politie dient de burgers te beschermen, maar maakt in plaats daarvan een suf filmpje met tips die nóóít gaan werken. Een crimineel schrikt echt niet van een vrouw die "ho! stop!" zegt, zeker niet als die vrouw in haar eentje is terwijl haar belagers in een groep opereren. Proberen om belagers in een handgevecht de baas te zijn, is een vreselijk domme tip – het is haast onmogelijk om een handgevecht te winnen van een fysiek sterkere tegenstander zonder jarenlange vechtsporttraining.
Hoogstens zou een vrouw zich in dat geval kunnen verweren met pepperspray, maar dat is in Finland (en ook in Nederland) illegaal. De beste tip is dus eigenlijk om hard weg te rennen. Als alle Finse politieagenten zo suf zijn als de makers van dit filmpje, kun je immers niet echt vertrouwen op hun bescherming. Dus: mocht je als vrouw (of als man!) in zo'n gevaarlijke situatie verzeild raken, probeer dan zo snel mogelijk weg te rennen. Als je jezelf onveilig voelt, kun je een busje haarlak bij je dragen om in het gezicht van een belager te spuiten. Probeer in ieder geval níét de belachelijke tactiek van de Finse politie, want échte criminelen schrikken daar echt niet van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten