Held! Dokter Heimlich gebruikt voor het eerst zijn eigen Heimlich greep om een vrouw te redden

Geen categoriemei 28 2016, 18:00
Dr. Henry Heimlich is een echte held. Niet alleen omdat hij een greep uitvond waarmee talloze levens gered zijn, maar ook omdat hij die greep op hoogbejaarde leeftijd zelf gebruikte om een oude vrouw te redden.
Wat een held! Dr. Henry Heimlich, de man achter de zogenaamde Heimlich greep, heeft zijn eigen uitvinding deze week gebruikt om het leven te redden van een bejaarde vrouw die in een hamburger stikte. Hij deed dat in het bejaardentehuis waar hij woont.
Dr. Heimlich's leeftijd?
96 jaar oud.
Ja, dat lees je goed. De oude dokter gebruikte zijn eigen greep voor het eerst op bijna honderd jarige leeftijd en redde daar een ook al bejaarde dame mee.
De Britse krant The Guardian legt uit:

Last Monday, however, the retired chest surgeon encountered a female resident at his retirement home in Cincinnati who was choking at the dinner table.

Without hesitation, Heimlich spun her around in her chair so he could get behind her and administered several upward thrusts with a fist below the chest until the piece of meat she was choking on popped out of her throat and she could breathe again.

“It was very gratifying,” Heimlich told the Guardian on Friday by telephone from Cincinnati.

Ik kan me er iets bij voorstellen dat het heel vervullend was, ja. Hij kon nu immers met eigen ogen aanschouwen dat zijn greep echt 100 procent werkt. Nou wist hij dat natuurlijk al, maar het is toch wel indrukwekkend om zelf zoiets mee te maken, in plaats van om alleen maar verhalen van anderen te horen of te lezen.
Na zijn reddingsactie liet de vrouw, de 87-jarige Patty Ris, weten dat ze Dr. Heimlich bijzonder dankbaar was. Daarom nodigde ze hem uit om de avond erna samen te dineren, zodat ze zijn reddingsactie even met zijn tweeën konden vieren.
Ervan uitgaande dat Dr. Heimlich's vrouw niet meer in leven is (hij heeft wel een zoon, Philip) kan ik niet anders dan me afvragen of hier nog een heel mooi romantisch verhaal uit tevoorschijn zal rollen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten