Max Verstappen is dankbaar voor "fantastische kans" bij Red Bull en kijkt uit naar podiumplek

Geen categoriemei 05 2016, 13:29
Verstappen is niet te stoppen en kan niet wachten om eindelijk zijn debuut te maken bij een écht topteam.
Hij heeft nog maar 23 races in de Formule 1 achter de rug, maar de promotie van Max Verstappen is nu al officieel: Red Bull heeft de Russische coureur Daniil Kvyat teruggeplaatst naar "juniorteam" Toro Rosso. Max Verstappen gaat hem vervangen, en maakt dus een enorme sprong vooruit van het B-team Toro Rosso naar topteam Red Bull Racing.
De Nederlandse coureur is met zijn 18 jaar nog een nieuweling in de F1-wereld, en het is dan ook uniek dat hij zo'n kans krijgt. Volgende week maakt Verstappen zijn debuut bij Red Bull in de Spaanse Grand Prix. En hij kan niet wachten! Op zijn website vertelt hij:

"De volgende stap in mijn relatief korte carrière is een fantastische kans. Ik wil Red Bull en Helmut Marko bedanken voor het vertrouwen. Ik krijg de kans om een hoop te leren van dit topteam, en zie ernaar uit om te werken met een ervaren en bewezen teamgenoot als Daniel Ricciardo."

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/728181931939074048
Wat een ongelooflijk talent! Met 18 jaar en slechts 23 races achter de rug nú al zo'n carrièresprong. Maar Verstappen heeft vaak genoeg bewezen dat hij hier recht op heeft, want hij was echt een maatje te groot voor B-team Toro Rosso. Zijn auto had continu kuren, waardoor hij ondanks zijn talent geen topprestaties kon leveren. Dat gedoe is nu verleden tijd, want bij Red Bull hoeft Verstappen zich geen zorgen te maken over de techniek: de komende dagen krijgt hij een stoel aangemeten voor zijn nieuwe wagen bij Red Bull, en kan hij oefenen in de simulator.
Dat oefenen is hard nodig, want Red Bull heeft zoveel vertrouwen in onze racende landgenoot dat hij volgende week al direct mag plaatsnemen in de Grand Prix van Spanje! Hopelijk weet Max Verstappen zijn talent en enthousiasme om te zetten in prachtige resultaten – we verwachten niet anders!
Echt een sportman, en een fantastisch visitekaartje voor ons land. Ons nationale voetbalelftal laat het deze zomer afweten, maar met Max Verstappen heeft Nederland een geweldig sportief uithangbord – de hele wereld is lyrisch over de jonge coureur. Daar mogen we trots op zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten