Max Verstappen presteert ongekend: zet vierde tijd neer in tweede training Monaco

Geen categoriemei 26 2016, 17:00
Max Verstappen bewijst voor de zoveelste keer niet alleen één van de grootste racetalenten ooit te zijn, maar ook gewoon al één van de beste coureurs van het moment.
Waar Max in de eerste training de vijfde tijd neerzette, deed hij het in de tweede training een stukje beter: hij werd vierde. Dat is niet ongekend voor de jonge Nederlander, maar het is natuurlijk wel een geweldige prestatie, al helemaal als je in gedachten houdt dat hij a) nog maar twee weken voor Red Bull rijdt en b) zijn motor significant minder PK's heeft dan die van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.
En ja, de motor maakt wel degelijk een verschil. Hoewel jan en alleman zeggen dat dit op het circuit van Monaco waarschijnlijk wel meevalt spreken de resultaten dat tegen. Ricciardo zette vandaag namelijk de snelste tijd neer. Hij versloeg in de trainingen dus ook de Mercedessen van Hamilton en Rosberg. Geen geringe prestatie.
Volgens Ricciardo scheelt de nieuwe motor één a twee tienden per rondje. En dat kan op dit niveau natuurlijk het verschil zijn tussen een overwinning of een tweede plaats, of tussen een podiumplek of net vierde.
Dat gezegd hebbende heb ik natuurlijk alle vertrouwen in Max. Als hij zich als vierde kan kwalificeren heeft hij gewoon goede kans om op het podium te komen, zeker als Ricciardo, Hamilton en Rosberg elkaar de oorlog verklaren; dat resulteert bijna altijd in fouten. Onze Max zal daar ongetwijfeld van kunnen profiteren.
Het is dus leuk in de Formule 1! Reden om de andere trainingen en de kwalificatie goed in de gaten te houden, en zondag weer voor de tv te zitten als het losgaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten