Minister Hennis is een schandvlek op het uniform van onze militairen

Geen categoriemei 02 2016, 9:00
Minister Jeanine Hennis weigert militairen toestemming te geven om hun uniform te dragen terwijl ze op reis zijn.
In 2014 liet Defensie-minister Jeanine Hennis weten dat militairen voortaan hun uniform niet meer mochten dragen als ze op reis waren. Ze moesten voortaan 'in burger' op pad. De reden? Enkele radicale moslims zouden rondlopen met plannen om aanslagen te plegen op Nederlandse soldaten.
Een normale, trotste minister zou juist zeggen dat militairen hun uniform met trotst moeten dragen en hun wapens altijd geladen bij zich moeten hebben, maar niet mevrouw Hennis. Nee, zij geeft liever toe aan angst en dwingt onze militairen om zich op eerloze wijze te gedragen. Want ja, dat is het om toe te geven aan terrorisme: eerloos.
Onze mannen en vrouwen in het leger zijn zich daar maar al te zeer van bewust, en dus willen ze toestemming om hun uniform weer gewoon te dragen. Het antwoord van Hennis?

Maar de GOV en de AFMP zien die richtlijn nu graag geschrapt. Volgens de beroepsverenigingen zijn er geen nieuwe bedreigingen bekend die de maatregel rechtvaardigen. Ook politieagenten gaan van en naar hun werk gekleed in hun uniform, stellen ze. Militairen hebben aangegeven dat zij ook gewoon met het openbaar vervoer willen reizen in hun werkkledij.

De oproep stuit vooralsnog op verzet van Defensie. Minister Hennis heeft verklaard geen gehoor te zullen geven aan het verzoek van de militairen.

Want stel je voor dat je hun uniform respecteert. Bij de gedachte alleen al lopen de rillingen Hennis ongetwijfeld over het lijf.
Hennis is recalcitrant en koppig. Soms zijn dat goede eigenschappen in een minister, maar nu duidelijk niet. Het zorgt er namelijk voor dat ze het uniform, en daarmee het gezag van onze ministers, ondermijnt.
Minister, geef die jongens en meisjes toestemming om hun uniform publiekelijk te dragen! Ze verdienen dat. Wij zijn trots op hen, en zij zijn trots op het uniform. Laat ze dat uitstralen, en laat radicale moslims weten dat we allerminst bang voor ze zijn, omdat wij een goed getraind leger hebben dat hen makkelijk aan kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten