Nederland staat voor lul: F-16's komen door technische mankementen niet in actie boven Syrië

Geen categoriemei 03 2016, 14:00
Nederland slaat weer eens een enorme flater. Onze F-16's staan weliswaar klaar om bombardementen uit te voeren op ISIS-doelwitten in Syrië, maar helaas maken de Amerikanen bijna geen gebruik van 'onze' toestellen (en onze militairen).

De F-16's hebben alleen een gewone radio, terwijl ze via satellieten zouden moeten kunnen communiceren. Hierdoor zijn ze afhankelijk van militairen op de grond, maar die zouden er vrijwel niet zijn in Syrië.

De Verenigde Staten zouden daarom nauwelijks toestellen inzetten van de Koninklijke luchtmacht om IS-doelen in Syrië te bombarderen.

Hilarisch genoeg kwamen Tweede Kamerleden daar pas achter toen ze onlangs zelf Jordanië bezochten waar 'onze' F-16's staan. Eenmaal daar werd hen verteld dat de toestellen eigenlijk 24/7 op de grond staan.
VVD'er Han Ten Broeke zegt terecht dat hij "een zeker gevoel van gêne" niet kon onderdrukken toen hij dat hoorde. Nederland staat er weer lekker op. Wat een afgang. Andere Kamerleden dachten daar net zo over.
En dus eisen ze tekst en uitleg van Defensie minister Jeanine Hennis, niet toevallig óók van de VVD. Zij is al vaker bekritiseerd -- met name door het CDA en VNL -- omdat ze de krijgsmacht zou uithollen. Nou, dat klopt dus. Zelfs als we F-16's naar oorlogsgebied sturen staan ze er alleen maar voor de schijn zodat Rutte kan claimen dat we meedoen aan de oorlog tegen ISIS en Obama kan zeggen dat er een "brede anti-ISIS coalitie" is. Ondertussen staan we natuurlijk compleet voor lul en maakt de rest van de wereld de ene na de andere grap over die nutteloze kaaskoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten