Ongelooflijk: Ajax verliest kampioenschap op allerlaatste speeldag door gelijkspel tegen De Graafschap

Geen categoriemei 08 2016, 16:41
Het is feest in Eindhoven terwijl Amsterdam treurt.
Het is nagenoeg ongelooflijk, maar Ajax heeft zojuist gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Omdat PSV zijn wedstrijd tegen PEC Zwolle wel met gemak won mogen de Eindhovenaren zich voor het tweede achtereenvolgende jaar landskampioen noemen.
Voor PSV-supporters betekent dit groot feest, maar voor Ajacieden is het juist een dieptrieste dag. Hun club had de schaal natuurlijk gewoon binnen moeten slepen. De Graafschap is degradatiekandidaat: ze moeten de playoffs spelen om in de Eredivisie te blijven terwijl Ajax virtueel kampioen was. Het zijn twee clubs van een totaal andere klasse en grootte.
Maar ja, voetbal is voetbal, de bal is rond, elke wedstrijd duurt 90 minuten, er kan altijd van alles gebeuren, en ga zo maar door.
Ajax begon sterk aan de wedstrijd. In de 16e minuut was het al raak door het talent Amin Younes. De supporters zagen de schaal al klaar staan, dit zou een feestje worden! Er kwam misschien wel een uitslag aan van 4-0 of 5-0! Wat een manier om het seizoen af te sluiten!
Ongelooflijk genoeg bleef het tot de rust 1-0. Ajax zette dus niet door. En tsja, je weet wat er dan kan gebeuren: één keer een goed moment aan de andere kant en het is weer gelijk.
Dat gebeurde dan ook in de 54e minuut door Bryan Smeets: 1-1.
Vervelend voor Ajax, maar er was in principe nog niets verloren. Er waren immers nog 36 minuten over. Dat moest genoeg zijn om nog een keer te scoren. De Amsterdammers zetten aan, De Graafschap werd teruggedrongen. Sterker nog, de Superboeren kwamen er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas. Ze konden alleen nog maar verdedigen, en dat deden ze regelmatig met kunst en vliegwerk.
Maar dat tweede, noodzakelijke doelpunt viel niet. Het bleef 1-1. Omdat PSV in Zwolle met 1-3 won gaat die ploeg er dus met de schaal vandoor. Alsjeblieft, graag gedaan, met een liefdesbrief van De Graafschap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten