Schandelijk: samenzweringstheoreticus laat beslag leggen op AOW'tje moeder Marianne Vaatstra

Geen categoriemei 05 2016, 14:31
'Publicist' en Internetondernemer Wim Dankbaar moet zich kapotschamen.
In 2013 werd Jasper S. veroordeeld voor de moord op Marianne Vaatstra. Het arme meisje werd op jonge leeftijd verkracht en vermoord door iemand. Lang was onbekend door wie. Met behulp van een DNA-test werd de schuldige uiteindelijk toch gevonden. Eenmaal gearresteerd legde S. een volledige bekentenis af... en gaf hij toe dat hij het mes dat hij gebruikt had om Marianne te vermoorden bewaard had.
Ene Wim Dankbaar -- een samenzweringstheoreticus met erg veel geld -- weigerde dat echter te accepteren. Hij bleef maar roepen en schrijven dat er een complot was, en dat machtige mensen de waarheid probeerden te verbergen. Hij schreef daar vervolgens een boek over, waarbij hij gebruik maakte van het dagboek van Marianne's moeder, Maaike.
Die moeder vocht vervolgens terug. Ze wilde dat het hem verboden werd om gebruik te maken van haar dagboek en om boeken te verkopen/in ombreng te brengen. De rechter gaf haar gelijk.
Dankbaar vond dat niet interessant, en ging gewoon door. Daardoor staat er nu volgens de rechter maar liefst 200.000 euro open aan boetes: geld dat toebehoort aan Maaike.
Dankbaar vond dat maar wat vervelend en besloot vervolgens totaal onterecht om Maaike het leven zuur te maken, dit onder het motto dat Maaike hem zogenaamd toestemming had gegeven om haar dagboek te gebruiken. Maaike spreekt dat tegen en kan aantonen dat dit onzin is, maar ja, Dankbaar zou Dankbaar niet zijn als hij daar geen lak aan had.
Hoe hij het zo lastig maakte voor Maaike? Onlangs liet hij zomaar even beslag leggen op haar AOW'tje.

De advocaat van de moeder, Yehudi Moszkowicz, liet eerder al beslag leggen op 200.000 euro van Dankbaar om de verbeurde dwangsommen uiteindelijk ook te kunnen innen. Nadat een rechter oordeelde dat een deel van die dwangsommen wegens mogelijke verjaring eerst terug moest worden gegeven aan Dankbaar, legde de publicist beslag op de bescheiden uitkering van de moeder en op de zakelijke rekeningen van Moszkowicz en zijn kantoor. Het beslag op de uitkering heeft volgens de raadsman diepe indruk gemaakt op de moeder.

Voordat je zegt: 200.000 euro is wel erg veel. Voor jou en mij is dat zo. Maar Dankbaar is knetterrijk. Zo staat zijn villa op dit moment te koop voor 1,6 miljoen euro. Hij kan 200.000 euro dus probleemloos betalen. En als hij dat niet kon had hij zich maar aan uitspraken van de rechter moeten houden en het recht op privacy van de familie Vaatstra moeten respecteren.
Het moet maar eens gezegd worden: Wim Dankbaar moet zich kapotschamen en Maaike Vaatstra met rust laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten