Sylvana Simons heeft walgelijke politieke denkbeelden, maar de racistische reactie op haar is minstens net zo erg

Geen categoriemei 24 2016, 13:30
Ik ben geen fan van Sylvana Simons en DENK, haar Nederturkse partij vol zelfverklaarde slachtoffers (die ondertussen de belangen van Turkije in plaats die van Nederland) dienen. Maar de reacties van sommige Nederlanders op haar politieke betrokkenheid is minstens net zo erg.
https://twitter.com/TurkenTUIG/status/735053299821477888
DENK is natuurlijk een afgrijselijke partij. Het clubje van Öztürk en Kuzu is er puur en alleen om stennis te schoppen en om verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om ze ook maar een beetje op respectvolle wijze te behandelen. Ze zijn meer bezig met de belangen van Turkije dan die van Nederland. Zo'n club hoort niet thuis in de Tweede Kamer.

"Terug naar de rimboe met haar!"

Helaas betekent dat niet dat alle critici van Denk, en nu zeker van Sylvana Simons, op hun beurt wél perfect zijn. Jammer genoeg is het tegengestelde soms waar. Zo zie ik op sociale media en commentsecties opmerkingen voorbij komen als "terug naar de rimboe met haar!"
https://twitter.com/DusWatNou/status/735067740776583169
Dat zijn volstrekt onacceptabele uitspraken. Natuurlijk is DENK een walgelijke partij en verdient Sylvana alle hoon, maar rechts Nederland moet zich tegelijkertijd fel uitspreken tegen elke vorm van haat, en zeker tegen racisme.

"Hoort helemaal niet thuis in Nederland"

Dat schreef ene Henk D. op Facebook. Nee Henk, dat soort uitspraken van jou horen niet thuis in ons land, waarvan Sylvana net zoveel een burger is als jij. Wat niet thuishoort in Nederland is racisme en xenofobie. Sterker nog, racisten zijn een schande voor ons land: dat geldt zowel voor zwarte racisten die het voorzien hebben op blanken, als voor blanke racisten die de donker getinte medemens verachten, alleen maar omdat ze toevallig een andere huidskleur hebben... of omdat ze er andere politieke denkbeelden op na durven te houden.
https://twitter.com/GetTuned/status/735066740078546944
Ik heb totaal geen affiniteit met DENK en Sylvana Simons, maar dit soort racisme -- want dat is het -- is wat mij betreft nog aanstootgevender dan alles wat Sylvana ooit gezegd heeft... en naar alle waarschijnlijkheid ooit zal zeggen. Bestrijd haar denkbeelden, niet haar huidskleur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten