Trouw moet toegeven: Hamas regeert als een dictatuur in Gaza, burgers plegen massaal zelfmoord

Geen categoriemei 19 2016, 20:00
Het gaat niet goed in Gaza. En dat komt niet door Israël, maar door Hamas, de terroristische organisatie die het er voor het zeggen heeft.
Dat moet zelfs Trouw, een krant van, voor en door politiekcorrecte wegkijkers, vandaag toegeven in een buitengewoon interessant, maar ook hartverscheurend artikel over de gang van zaken in Gaza.
De krant heeft gesproken met verschillende inwoners van Gaza, waaronder de familie van ene Ramez Shana. Deze slechts 24-jarige jongeman gebruikte de Mercedes van zijn familie om in hun onderhoud te voorzien. Hij verdiende daar maar een beetje mee, maar het was net genoeg voor het gezin om het hoofd boven water te houden.
Helaas vond Hamas dat net een beetje minder belangrijk. Ramez heeft namelijk geen geld voor een vergunning taxichauffeur of zelfs maar voor een verzekering. De door Hamas georganiseerde politie viel hem daarom keer op keer lastig. De laatste keer dat ze hem zijn auto wilden afnemen -- het enige middel dat hij heeft om voor zijn gezin te zorgen -- dreigde hij: pak mijn auto af en ik steek mezelf in de fik, nu meteen.
Het antwoord van de Hamas-politie?
"Ga je gang."
En dus Deed Ramez het.
Hij ligt nu in het ziekenhuis waar hij verzorgd wordt door zijn vader die niet van zijn zijde wijkt. Ondertussen heeft het gezin enorme financiële problemen. Maar Hamas heeft daar lak aan:

Bij de familie Shana in Khan Younis neemt niemand na een tijdje praten nog een blad voor de mond. Ze hopen dat er een einde komt aan de regering van Hamas, die alleen maar onderling het geld verdeelt. "Als je iemand het laatste afneemt waarmee hij voor zichzelf en zijn familie kan zorgen - de oude auto - dan breng je iemand tot zoiets."

De arme Ramez staat niet alleen. Zo zijn er veel Palestijnen in Gaza die meedoen aan een massale hongerstaking. Ze zijn namelijk werkloos en de zogenaamde regering van Hamas doet er niets aan om hen te helpen. In plaats van met ze te praten en ze te vragen hoe ze geholpen kunnen worden pakt Hamas deze arme jongeren op en gooit ze in het gevang. Zoals Trouw toegeeft moeten Palestijnen daardoor letterlijk onderduiken voor hun eigen 'regering.'

Gisternacht werden ze opgepakt. Ze moesten verklaren dat ze niet terug zouden gaan naar het plein. Vandaag zitten ze er weer. Tientallen jonge mannen komen hen steun betuigen. Maar een dag later is het plein weer leeg. Said vertelt over de telefoon dat hij is ondergedoken. De anderen zitten in de cel.

"Natuurlijk is er hier een dictatuur", zei Said een dag eerder. Maar toen er iemand langs liep, zei hij snel: "Sorry, wil je even weggaan? We praten hier over prove-zaken."

Ondertussen vindt er een ware ravage plaats in Gaza, niet door Israël, maar doordat steeds meer jonge Gazanen zelfmoord plegen omdat ze geen uitzicht hebben op een betere toekomst. Hamas maakt hun leven kapot en onderdrukt ze vervolgens op brute wijze als ze daar iets van willen zeggen.
Het meest trieste hieraan is dat alle politiekcorrecte wegkijkers die het normaal gesproken altijd opnemen voor 'die arme Palestijnen' hier niets van zeggen. Want stel je voor dat je de totalitaire extremisten van Hamas voor het hoofd stoot! Nee, dat moet je natuurlijk niet willen. Het is dan veel beter om Israël de schuld van alles te geven en net te doen alsof Hamas eigenlijk best een prima organisatie is.
Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten