Turkije zet Europa voor gek: laat hoogopgeleide Syrische 'vluchtelingen' niet doorreizen naar Europa

Geen categoriemei 21 2016, 20:00
Wij worden opgescheept met het laagopgeleide gajes.
Het zal niemand verrassen, maar het lijkt erop dat Turkije voor de zoveelste keer de afspraken met Europa negeert. Zoals Contra Magazin bericht (vertaling via EJ Bron):

Turkije en de EU maken ruzie over nog een centraal deel van het “vluchtelingenakkoord”: de keuze van de Syriërs die via het zogenaamde 1:1-mechanisme naar Europa mogen uitreizen. Meerdere Europese regeringen bekritiseren dat zich onder de opnamekandidaten opvallend veel zware gevallen zouden bevinden, bericht het weekblad “Der Spiegel”. In een interne EU-vergadering in Brussel merkte de vertegenwoordiger van Luxemburg op dat de eerste voorstellen uit Turkije opvallen veel “zware medische gevallen bevatten of vluchtelingen met een zeer lage ontwikkeling”.

Zoiets berichtte de Duitse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Ole Schröder (CDU), aan de commissie binnenlandse zaken van het Duitse parlement. Volgens gelijkluidende informatie uit Duitsland, Nederland en Luxemburg trokken de Turkse autoriteiten de afgelopen weken meermaals al verstrekte uitreisvergunningen op het laatste moment weer in. Meestal zou het om gezinnen zijn gegaan waarvan de vaders goed opgeleide ingenieurs, artsen of geschoolde arbeidskrachten waren.

Turkije heeft in de tussentijd laten weten aan de VN dat dit soort hoogopgeleide vluchtelingen niet meer via het 1:1 uitwisselingsmechanisme naar Europa mogen komen. Want Turkije houdt dit soort mensen veel liever zélf. Ja, wij in Europa worden opgescheept met kansloze types uit de ghetto's van Syrië terwijl Turkije hoogopgeleide Syriërs vasthoudt in Turkije; daar kunnen ze immers een 'bijdrage leveren aan de economie.'
Als we dan asielzoekers moeten opnemen in Europa, laat het dan dit soort types zijn. Maar neen, dat is te veel gevraagd voor Turkije. Want ach, als Erdogan ons een loer kan draaien zal hij dat never niet nalaten. Zo rolt de Turkse president/autocraat nu eenmaal.
Vaste lezers, die maar al te goed weten dat Erdogan Europa te pas en te onpas voor gek zet, zullen zich ongetwijfeld afvragen wanneer de EU nou eens terugslaat. Het antwoord daarop is, helaas: nooit. De EU bestaat namelijk uit louter kansloze figuren zonder ruggengraat. En ja, Erdogan weet wel hoe hij om moet gaan met dat soort types.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten