Turkse nationalisten van DENK spannen studenten Hogeschool Rotterdam voor hun karretje

Geen categoriemei 25 2016, 8:00
Hoe kun je zo goedkoop mogelijk onderzoek doen naar kiezers en hun denkbeelden? Simpel: je geeft de taak uit handen aan een stel studenten.
Normaal gesproken moeten die dan stage bij je lopen, wat toch weer kosten met zich meebrengt. Maar wat als een marketingdocente een vriendin van je is, en zij je vertelt dat ze haar hele klas best de opdracht kan geven om die analyse voor je te maken. Kost je niets, maar je hebt wel mooi resultaat!
Als je iets van normen en waarden hebt zou je dat aanbod helaas moeten afslaan omdat het de schijn van belangenverstrengeling wekt. Gelukkig voor Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu hebben zij geen last van dergelijke gewetensvragen... en dus maakten ze er dankbaar gebruik van toen een bevriende marketingdocente aan de Hogeschool Rotterdam het dat aanbod deed:

Politieke partij DENK gebruikt het project Marketing Today dat wordt gegeven op de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool Rotterdam voor politieke ondersteuning. Dit blijkt uit een rondvraag van JOVD Rijnmond, Rotterdamse liberale jongerenorganisatie.

Marketing Today is een vak waarbij studenten een organisatie toegewezen krijgen en daar een zeer uitgebreid onderzoek voor verrichten om zo een probleem binnen de organisatie te kunnen oplossen. Normaal gesproken gaat het hierbij om politiek-neutrale opdrachten voor bedrijven of instellingen, maar in dit geval gaat het om een onderzoek voor politieke partij DENK naar de behoeftes van potentiële stemmers en het image dat de partij heeft onder potentiële stemmers.

´Naar mijn weet is er nooit eerder een opdracht van een politieke partij geweest´, aldus een student.

De coördinator van het vak is de Turks-Nederlandse docent Emel Ozaynaci-Aktan.

Oh, en om de studenten te 'belonen' voor hun goede diensten aan de Turks-nationalistische club in de Tweede Kamer mogen ze hun bevindingen donderdag zelf aanbieden aan de twee heren in Den Haag. Alsjeblieft Tunahan Bey en Selçuk Bey, veel succes met het binnen slepen van nog meer zetels dan de twee die jullie al hebben. En dat allemaal op kosten van de Hogeschool Rotterdam en door het bloed, zweet en tranen van arme marketingstudenten die gedwongen worden om een partij te te helpen die ze niet eens steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten