Wilders: Groot-Brittannië kan ons weer bevrijden, dit keer door uit de EU te stappen

Geen categoriemei 23 2016, 12:00
Geert Wilders is Neerlands bekendste politicus in het buitenland. Hij maakt dankbaar gebruik van zijn bekendheid om issues te pushen die hij belangrijk vindt. Zoals een Brexit.
Geert Wilders is, zoals we allemaal weten, wellicht de meest uitgesproken criticus van de Europese Unie in Nederland. Hij wil graag dat Nederland de EU verlaat, maar begrijpt dat dit op dit moment wellicht nog niet zal gebeuren.
Daarom hoopt hij dat de Britten de leiding nemen, en dat Nederland vervolgens in hun voetsporen treedt. Hij legt uit aan de Britse krant de Telegraph waarom hij een Brexit steunt:

"Net als in de jaren veertig van de vorige eeuw kan Groot-Brittannië Europa bevrijden van een totalitair monster, dat ditmaal 'Brussel' heet. We kunnen weer gered worden door de Britten."

Hij gaat verder:

"Als mensen zien dat een land uit de EU kan stappen, en dat de lichten niet uitgaan, en dat er geen oorlog komt, en dat een land niet kapotgaat, maar het zelfs beter doet dan ooit. Als Groot-Brittannië bewijst dat deze theorie in de praktijk ook werkt zal dat een enorme impact hebben."

Vervolgens haalt hij ook nog even hard uit naar de Britse premier David Cameron die juist voor voortgezet lidmaatschap pleit:

"Ik hoop dat mensen als David Cameron de meest stupide dingen blijven zeggen, het helpt ons alleen maar. Mensen zijn niet langer dom en onwetend. Ze beseffen zich maar al te goed dat voorstanders van de EU hen angst proberen aan te jagen."

Maar daarvoor is het volgens Wilders van levensbelang dat de Britten opstaan en uit de EU stappen. Als dat gebeurt gelooft hij dat andere landen, waaronder Nederland, hen zullen volgen en de EU binnenkort eindelijk tot het verleden zal horen.
We kunnen het alleen maar hopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten