Blunderende Van der Steur is nu ook cruciale e-mails kwijtgeraakt

Geen categoriejun 08 2016, 16:00
Eerst waren er bonnetjes kwijt van een miljoenendeal die met een crimineel werd gesloten, nu ook e-mails van de minister zelf.
Je zou haast denken dat het een grap is, maar bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie zijn ze weer eens wat kwijt. Ditmaal geen bonnetjes die bedragen noemen van een miljoenendeal die werd gesloten met een drugscrimineel, maar e-mails van minister Van der Steur in z'n tijd als Kamerlid dat wellicht iets te overenthousiast advies leverde aan zijn voorganger in z'n huidige functie, namelijk Ivo Opstelten.

“Naar aanleiding van het verzoek van het Kamerlid Verhoeven is gezocht naar een versie(s) van de Kamerbrief met aantekeningen van het Kamerlid Van der Steur, gestuurd tussen 28 mei en 2 juni. Aangezien deze versie(s) de directeur-generaal rechtspleging en rechtshandhaving nooit heeft bereikt kon deze versie(s) alleen met een ‘restore’ van de mailbox van de toenmalig politiek assistent worden achterhaald. De ‘restore’ over het jaar 2014 is uitgevoerd en heeft niets opgeleverd.”

Het is allemaal weer eens een dieptrieste bende. EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruin had wellicht nog wel het beste commentaar op de situatie:
https://twitter.com/lammert/status/740520939255922688
Ja, en de mijne graag! Maar alle gekheid op een stokje: het is echt onbestaanbaar dat een ministerie - dat nota bene belast is met het onderzoeken en vervolgen van burgers - zoveel documentatie kan kwijtraken. Als wij burgers cruciaal bewijs kwijtraken, dan zitten we diep in de puree. Dat kan geld kosten of allerlei regelingen worden ingetrokken.
Er is dan ook geen enkele reden waarom een ministerie wél weg zou moeten komen met zulk geblunder. Het wordt vroeg of laat eens tijd dat iemand z'n conclusies trekt uit de puinhoop en opstapt. Dat kan Van der Steur zijn, maar een hoge ambtenaar zou ook al een signaal zijn. Het moet namelijk maar eens klaar zijn met het gegeven dat er de hele tijd dingen 'verdwijnen' op het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten