DENK eist dat Tweede Kamer rekening houdt met Turks – maar niet met Marokkaans – Suikerfeest

Geen categoriejun 28 2016, 17:00
DENK is woedend op Kamervoorzitter Khadija Arib.
DENK-Kamerleden Kuzu en Öztürk hebben de afgelopen weken gevast voor de Ramadan. De islamitische vastenmaand wordt traditiegetrouw afgesloten met het Suikerfeest, dat volgens de Turkse kalender volgende week dinsdag plaatsvindt. Vasten voor de Ramadan en daarna lekker met familie en vrienden eten tijdens het Suikerfeest, prima. Lekker zelf weten, ieder zo zijn ding. Maar DENK zou DENK niet zijn als ze ook niet anderen zouden lastigvallen met hun tradities: Kamerlid Öztürk verzocht daarom de stemmingen van dinsdag te verplaatsen naar een andere dag. De Kamer moet rekening houden met het Suikerfeest, meent hij.
Kamervoorzitter Khadija Arib wees zijn verzoek resoluut van de hand. Het staat Kamerleden vrij om zelf een vrije dag te nemen tijdens het Suikerfeest, maar de stemming gaat dinsdag gewoon door. Dinsdag is immers een belangrijke vergaderdag in de Tweede Kamer, en het kan niet zo zijn dat het parlement praktisch dicht moet op dinsdag omdat een aantal Kamerleden dan Suikerfeest gaat vieren.
[video width="400" height="252" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/13557421_1621143408216346_2112470660_n.mp4"][/video]
Volgens Tunahan Kuzu is de houding van Arib een uiting van extreme intolerantie: "waarom houden we niet wat meer rekening met elkaar?" vraagt hij zich af in deze video. Huh, rekening houden met elkaar? Volgens mij is het niet bepaald tolerant om te eisen dat de hele Tweede Kamer zich moet aanpassen aan jouw feest. Kuzu en Öztürk kunnen toch gewoon zelf een vrije dag nemen? Waarom moeten ze de rest van de Tweede Kamer daarmee lastigvallen? Ook in de Facebookreacties wordt kritiek geuit op de houding van de Nederturkse Kamerleden – en die kritiek komt uit onverwachte hoek:
[caption id="attachment_141469" align="aligncenter" width="462"]bron: Facebook bron: Facebook[/caption]
Idriss Abdelmoula, aan zijn naam te zien zelf een moslim van Marokkaanse komaf, zet de slachtofferjankers van DENK keihard op hun plaats. Waarom steeds slachtoffer spelen? Houd je bezig met zeken die ertoe doen, zegt Idriss. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Gelukkig zijn er genoeg Nederlandse moslims die het gezeur van DENK helemaal zat zijn. Bovendien merkt Idriss terecht op dat DENK alleen rekening wil houden met Turkse moslims. Volgens de kalender van Marokkaanse moslims valt het Suikerfeest namelijk op woensdag, niet op dinsdag. Maar Kuzu en Öztürk maken alleen heibel over die dinsdag, en willen de stemmingen juist naar woensdag verplaatsen – de dag van het Marokkaanse Suikerfeest! Het gaat Kuzu en Öztürk puur om het Turkse Suikerfeest dat ze zelf vieren. Nog een teken dat het de heren van DENK niet gaat om tolerantie of respect, maar om het nastreven van hun eigen belangen. Op naar de nul zetels!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten