Festival Sensation mogelijk doelwit van terroristen

Geen categoriejun 27 2016, 14:00
Terroristen zijn mogelijk van plan om een aanslag te plegen op het Amsterdamse festival Sensation.
Daarom heeft de zogenaamde "driehoek" van de stad -- de burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie -- besloten om extra maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers te garanderen.
Volgens Nu.nl heeft de driehoek een "signaal" gekregen dat er mogelijk iets op handen is. Bezoekers van het festival, dat op 2 juli plaatsvindt in de Amsterdam Arena, moeten er daarom deze keer rekening mee houden dat ze gefouilleerd zullen worden. Daarnaast wordt er "extra gecontroleerd" in het gebied om de Arena en mogen bezoekers niet onder het stadion parkeren. Dat laatste duidt natuurlijk op een mogelijke autobom, hoewel er nog veel meer mogelijkheden zijn voor terroristen om aanslagen te plegen.
Hilarisch genoeg stelt Nu.nl dat het niet duidelijk is wat het "signaal" precies behelst. Wel wordt er gesteld dat het binnen "het landelijke dreigingsbeeld" past. Dat is, natuurlijk, gericht op extreem-islamitische terroristen. Over het algemeen hebben we weinig te duchten van andere bevolkingsgroepen -- hoe vervelend sommige zelfverklaarde islamitische leiders het ook vinden om dat te horen.
Natuurlijk is het belangrijk dat er extra maatregelen worden genomen om festivalgangers te bezoeken, maar daarnaast moet er nog veel meer gebeuren om iets te doen aan de dreiging die de radicale islam nu eenmaal voor ons vormt. We moeten dit probleem bij de wortel aanpakken. Helaas lijkt het erop dat onze politici daarvoor nog steeds de moed niet hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten