Heel goed: UEFA geeft Rusland voorwaardelijke diskwalificatie op EK

Geen categoriejun 14 2016, 14:00
Toen Russische hooligans na de wedstrijd tegen Engeland fans van de tegenstander te lijf gingen dachten ze ongetwijfeld dat zij -- en zeker hun land -- daar wel even mee weg zouden komen. Nou, dat blijkt toch een beetje anders te liggen.
De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft de Russen namelijk veroordeeld tot het betalen van een boete van 150.000 euro voor het gepleegde geweld én daarnaast ook nog eens opgezadeld met een voorwaardelijke diskwalificatie. Dit betekent dat de Russen nu nog deel uitmaken van het EK, maar dat ze de volgende keer dat hun fans zich misdragen linea recta uit het toernooi worden gezet.
Al voor de wedstrijd tegen Engeland ging het mis in Marseille, waar de pot gespeeld zou worden. Russische hooligans gedroegen zich drie dagen lang op volstrekt onacceptabele wijze en zochten bewust naar Engelse voetbalfans zodat ze die eens goed in elkaar konden slaan. Vervolgens staken ze tijdens de wedstrijd vuurwerk af wat ze op de Engelse fans richtten, en klommen ze na de wedstrijd meteen over de hekken. Het gevolg: veel bloederige Engelse fans en enorme paniek in hun supportersvak.
Dat is al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat onze Russische vrienden woensdag hun tweede EK-wedstrijd spelen in Lille. Een dag later moet Engeland aan de bak in Lens, wat dichtbij Lille ligt. De UEFA maakt zich dan ook ernstig zorgen dat de Russische hooligans na afloop van hun wedstrijd snel doorreizen naar Lens om Engelse fans weer flink in elkaar te rossen. Heel gek, maar daar is de voetbalbond niet blij mee.
Het is natuurlijk heel goed van de UEFA dat het Rusland nu voor het blok zet. Maak maar duidelijk aan het Russische volk dat hun 'fans' deze situatie helemaal aan zichzelf te danken hebben. Als Poetin en co. niet willen dat hun team vroegtijdig naar huis wordt gestuurd moeten ze er maar voor zorgen dat de 'fans' zich leren te gedragen. Want: ik twijfel er geen moment aan dat dit tuig zich wél gedraagt als de Russische president hen vertelt dat ze bij terugkomst in Rusland meteen worden vastgezet. Laten we wel wezen, Siberië is heel mooi om een keer te bezoeken, maar niet als gevangene.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten