Knettergek of hartstikke leuk? Veganist geeft haar hond alleen maar voedsel zonder vlees

Geen categoriejun 26 2016, 15:00
Mensen kunnen op zich leven op een dieet zonder vlees. Je moet dan wel heel bewust 'vervangers' regelen, maar het is te doen.
Dat komt omdat mensen in staat zijn om vrijwel alles te eten: we kunnen uit alles wel iets halen.
Helaas geldt dat niet voor alle levensvormen op aarde. Zo zijn honden in principe juist vleeseters. Als je hen vlees ontzegt is dat gewoon hartstikke slecht.

Een veganist uit Amerika denkt daar heel anders over
. Onlangs publiceerde zij een foto op Tumblr (een sociale media website) van het eten dat ze bereid had voor haar hond. Volgens de dame in kwestie is haar hond daar maar wat blij mee. Dit is de foto:
honden
De geobsedeerde veganist schrijft daarbij:

"Op het menu voor Maggie staat vanavond zoete aardappel, gepureerde bruine rijst, organische tofu, chia zaden en spijsverteringsenzymen. Ziet ze er opgewonden uit? Dat is ze!"

Nou ben ik geen dierenarts, maar ik kan wel zien dat de arme Maggie er helemaal niet opgewonden uitziet. Sterker nog, ze lijkt mij moe en futloos te zijn. Als ze zin in deze maaltijd had zou ze op neer springen van blijdschap. Ze kijkt nu toe alsof ze er helemaal geen zin in heeft.
Iemand die wél kennis van zaken heeft zag de Tumblr-post en deelt die mening. Deze persoon reageert woedend, waarbij hij/zij erop wijst dat de hond helemaal niet gezond lijkt te zijn. Sterker nog, het arme beestje is volgens deze reageerder uitgehongerd:

"De idee dat honden mogelijk omnivoren zijn is niet bewezen, terwijl de waarheid dat het carnivoren zijn goed gedocumenteerd is. Organisaties die zich inzetten voor dieren, universitair onderzoek en dierenartsen zijn zich daar allemaal van bewust. Daar komt bij dat honden de nazaten zijn van wolven. Ze delen elkaars DNA voor 99,8%. En ja, wolven zijn carnivoren."

Deze reageerder gaat verder:

"Honden en katten kunnen geen gelukkig, gezond leven leiden zonder vlees."

Met name het verteren van het voedsel is vrijwel onmogelijk voor honden als het eten geen vlees is. Ze zijn gewoon niet gemaakt voor vleesloos eten.
En dan:

"De neus van deze hond is uitgedroogd, en zelfs witachtig roze, wat een indicatie is van uitdroging of iets ergers. De ogen zijn niet helder zoals ze horen te zijn, ze zijn rood en opgezwollen rond de randen, en de oogleden zouden roze moeten zijn in plaats van rood. De uitdrukking op het gezicht van de hond is daarnaast ook nog eens nietszeggend en neutraal, en de neus staat niet gericht op het eten, wat betekent dat de hond niet geïnteresseerd en zelfs lethargisch is. Deze hond smeekt je om haar iets goeds te eten te geven. Ik werk bij een gerespecteerd dierenziekenhuis en zie dit soort dingen vaker dan je zou denken, ik weet hoe een ondervoede hond eruit ziet."

Als ik zo naar de foto kijk kan ik het alleen maar eens zijn met deze reageerder. Wat vind jij? Gaat dit veganist-baasje veel te ver in haar obsessie of vind je het allemaal wel prima?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten