Laura veroordeeld tot voorwaardelijke straf, wordt Qatar uitgezet!

Geen categoriejun 13 2016, 10:07
Laura komt vrij. Wellicht niet op de manier die haar voor ogen stond, maar vrij is vrij.
De Nederlandse Laura is in Qatar veroordeeld wegens het hebben van seks buiten het huwelijk. Gelukkig heeft ze een voorwaardelijke straf van een jaar gekregen. Als ze zich de komende drie jaar niet schuldig maakt aan het plegen van een 'misdrijf' in Qatar is er niets aan de hand. Aangenomen dat ze nu zo verstandig is om dat land nooit meer te bezoeken moet dat geen problemen opleveren.
De man waarvan Laura beweert dat hij haar verkrachtte, Omar Abdullah Al-Hassan, wordt significant harder aangepakt, wat ongetwijfeld voor een groot deel komt doordat hij geen overheid achter zich heeft staan die druk uitoefent op Qatar om nou eindelijk eens normaal te doen. Hij zal worden bestraft met 140 zweepslagen voor het hebben van seks buiten het huwelijk en het drinken van alcohol. Nou doet de elite van Qatar dat soort dingen ook altijd, maar zij zorgen ervoor dat daar publiekelijk niet over gesproken wordt.
Fantastisch natuurlijk dat Laura vrijkomt. Binnenkomt mag haar familie haar weer verwelkomen in ons land.
Toch moet ze ook maar een paar serieuze vragen beantwoorden. Zoals wij eerder berichtten heeft het er namelijk de schijn van dat Laura niet eerlijk is. Zo vertelde ze familie, vrienden en collega's dat ze twee weken naar Frankrijk zou gaan. Voor ze het wisten zat ze in Qatar. Daarnaast was ze samen met een vriendin, ene Lisa, naar Qatar afgereisd. Die Lisa is een prostituee. Zij betaalde reis en verblijf voor Laura, en verliet Qatar razendsnel toen Laura opgepakt werd.
Dat is nogal... verdacht.
Ook twijfelen veel mensen aan het waarheidsgehalte van andere aspecten van Laura's verhaal. Ze beweert gedrogeerd en verkracht te zijn door Al-Hassan. Volgens de autoriteiten in Qatar en die van Nederland geven videobeelden de impressie dat de werkelijkheid anders was; dat Laura vrijwillig met Al-Hassan meeging en overduidelijk met hem flirtte. De Syriër beweert dan ook dat hij en Laura vrijwillig seks hadden, maar dat het misging toen zij achteraf geld wilde hebben. Toen hij haar niet wilde betalen, zegt hij, werd Laura agressief en probeerde ze zijn portemonnee en telefoon te stelen. Hij reageerde daar naar eigen zeggen minder plezant op, waarna de twee écht ruzie kregen en Laura uiteindelijk aangifte deed wegens 'verkrachting.'
Zijn verhaal wordt deels bevestigd door eerdere uitspraken van Laura zelf. Ze beweert nu weliswaar dat Al-Hassan haar verkrachtte, maar in maart van dit jaar zei ze juist dat de seks vrijwillig was en dat ze het voor het geld deed. Dat verhaal komt 100 procent overeen met dat van Al-Hassan... en het is natuurlijk bijzonder opmerkelijk dat Laura haar verhaal enkele malen veranderde.
Maar goed, of ze nou verkracht is, vrijwillig seks had, of het voor het geld deed maakt natuurlijk niet uit in zoverre dat ze het hoe dan ook niet verdient om zweepslagen te krijgen of om een jaar lang vastgezet te worden. Gelukkig wordt ze nu dus gedeporteerd. Eenmaal terug in Nederland moet ze familie en vrienden maar uitleggen wat er precies gebeurd is; dat is niet langer het probleem van de Nederlandse overheid óf de media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten