Rusland gaat keihard af op EK, hooligans vertrekken met staart tussen de benen

Geen categoriejun 22 2016, 12:00
Vladimir Poetin's voetballende stormtroepen dachten dat ze Europa dit jaar even zouden laten zien wie de baas was.
Dat bleek toch een beetje anders te lopen.
Het Russische nationale elftal maakte er namelijk een enorme puinhoop van. Na de drie groepswedstrijden moesten zij genoegen nemen met slechts één schamel puntje. Hoewel dit keer de vier beste nummers drie ook doorgaan naar de achtste finales komen de Russen zelfs daar niet voor in aanmerking: het ene puntje betekende dat zij in hun groep op de vierde en laatste plek eindigden.
Lachwekkend natuurlijk.
Normaal gesproken ben ik niet zo van het leedvermaak, maar dit keer wel. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Op Twitter hebben Russen massaal hun woede en teleurstelling geuit over de afgang van het nationale team tegen de debutant Wales. Bondscoach Leonid Sloetski, die er op zinspeelde wellicht te zullen aftreden, bood vlak na afloop in het openbaar zijn excuses aan voor het spel dat zijn team had laten zien.

,,Het Russische voetbal heeft de bodem bereikt”, was de conclusie van één van de belangrijkste Russische sportkanalen. Een commentator stelde: ,,We zouden de salarissen van de voetballers moeten terugvorderen en geven aan de zieke kinderen in het land.”

Het mooiste hiervan? Deze wanprestatie van het nationale elftal is ontzettend slecht voor Poetin's imago. Als echte dictator houdt hij er namelijk van om zichzelf en zijn land te laten verheerlijken door vol in te zetten op sport. Ja, ja, de grootsheid van het Russische volk zal aangetoond worden door overwinning na overwinning.
Nou, dat loopt dus even net een beetje anders. Eerst worden Russische atleten massaal verbannen van de Olympische Spelen omdat ze dopinggebruikers pur sang zijn, en daarna gaat het Russische voetbalteam ook nog eens keihard af.
Mooi hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten