Tsja: Duitse pro-vluchtelingenactiviste verkracht door de 'vluchteling' die ze opving

Geen categoriejun 03 2016, 18:00
De Afghaanse man die in oktober een Duitse pro-vluchtelingenactiviste verkrachtte, is veroordeeld, maar dat zal hij niet eens zo erg vinden.
Hoe cru kan het soms toch lopen: in oktober 2015 was een Duitse vrouw uit de omgeving van Keulen actief bij het onlineplatform 'Flüchtlinge Wilkommen'. Dat op zich is natuurlijk al niet een slimme keuze, maar goed: eenieder mag zich inzetten voor de dingen die hij rechtvaardig vindt. Wat er zich vervolgens heeft voorgevallen had deze vrouw, en welke vrouw dan ook, absoluut niet verdiend. Al mag het gezegd worden dat de vrouw een stuk slimmer had kunnen handelen.
Via het platform kwam ze in contact met een zekere Afghaanse vluchteling die het wel voor elkaar had gekregen om illegaal al die duizenden kilometers af te leggen, maar geen slaapplaats kon regelen. De activiste maakte de fout om hem welkom te heten in haar huis, maar al snel bleek dat de man niet alleen toegang wenste tot haar woning.
Op de avond van 25 oktober had hij geprobeerd avances te maken richting de vrouw, die ze "meteen en duidelijk" zou hebben afgewezen. De Afghaan nam hier echter geen genoegen mee, en besloot dan maar te nemen wat hij niet vrijwillig van haar kreeg. Toen de vrouw lag te slapen, verschafte hij zich toegang tot haar kamer, waarna hij haar verkrachtte. Toen de vrouw hiervan wakker werd, wist zij gelukkig te ontsnappen en weg te vluchten, maar het kwaad had zich toen al voltrokken.
De Keulse rechtbank nam het de man extra kwalijk dat hij misbruik had gemaakt van haar weerloze positie, en de straf moest dan ook extra 'hoog' uitvallen: tweeëneenhalf jaar mag de man gaan genieten van een all-in verblijf bij een justitiële inrichting in Duitsland. De rechter zal wel lid zijn geweest van hetzelfde platform, want van uitzetting na deze grove misdaad lijkt geen sprake te zijn: over luttele jaren loopt deze man gewoon weer rond in Duitsland, en misschien wel in andere Europese landen. Tot die tijd hoeft hij zich in ieder geval niet meer druk te maken om een verblijfplaats.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten