Voorvechters Brexit vegen de vloer aan met Remain kamp in laatste debat

Geen categoriejun 22 2016, 10:00
Het referendum over het Britse lidmaatschap komt eraan... en het is alweer het Brexit-kamp dat een groot debat heeft gewonnen.
Het Remain-kamp -- de mensen die willen dat Groot-Brittannië in de EU blijft -- herhaalde dezelfde argumenten die Britse kiezers nu al honderden keren gehoord hebben. Daarbij speelden zij natuurlijk vooral weer in op allerlei angst gevoelens, ook als die nergens op gebaseerd zijn.
Leuk geprobeerd, maar de Britse kijker (en dus kiezer) zag daar moeiteloos doorheen:

De voorstanders van een Brits afscheid van de Europese Unie maakten gisteravond tijdens een groot BBC-debat meer indruk op de kijkers dan de tegenstanders. Die conclusie trok onderzoeksbureau YouGov, dat in opdracht van The Times bijna 1200 mensen naar hun mening vroeg.

39 procent van de mensen vond dat Brexit won, 34 procent was juist het meest onder de indruk van Remain. Dat is een gat van 5 procentpunt terwijl dezelfde peiling zegt dat de twee nek aan nek gaan.
Kortom, gisteren was echt weer een goede dag voor het Brexit-kamp. Misschien dat het in de peilingen virtueel gelijk staat, maar qua uitstraling en argumenten is het Vote Leave-team van Johnson en ook Nigel Farage gewoon veel sterker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten