Agenten achtervolgen een auto, maar als die in het bos stopt ontdekken ze iets afschuwelijks

Geen categoriejul 02 2016, 14:00
Wat een normale aanhouding leek, veranderde in een bizarre zaak.
Het gebeurt vaak genoeg: criminelen die de 'perfecte misdaad' gepleegd lijken te hebben, en alsnog tegen de lamp lopen door een kleine misstap daarna. Een stel agenten probeerde vorige week vrijdag twee mannen aan te houden die iets te hard reden. Ze hadden er vanaf kunnen komen met een waarschuwing of een kleine bekeuring, als ze gewoon gestopt waren. In plaats daarvan besloten ze de grootste fout van hun leven te maken: wegvluchten. Wie denkt dat hij tegenwoordig nog aan de politie kan ontsnappen in een achtervolging, zit er echter goed naast. De twee kwamen uiteindelijk vast te zitten met hun auto in het bos, waarna de dienstdoende agenten hen redelijk makkelijk konden inrekenen.
Daar begon het verhaal echter pas. De man achter het stuur vertelde de politie dat de bijrijder, ene Joseph Thoresen, de eigenaar van de auto vermoord had. De details van deze moord kwamen langzaamaan boven water, waarmee duidelijk werd hoe gruwelijk deze misdaad wel niet geweest was.
De vriendin van Thoresen vertelde dat het slachtoffer, David Haiman, haar verkracht had: waarom zij daar nooit aangifte van gedaan heeft is onduidelijk, en het is zeer waarschijnlijk dat dit verzonnen is. Volgens haar kwam Haiman naar hun appartement toe om zich te verontschuldigen, maar het is waarschijnlijker dat de man om een andere reden naar de woning gelokt is. Daar aangekomen werd hij vastgebonden en in elkaar geslagen, alvorens hij in zijn auto gelegd werd. Daarna reden Thoresen en zijn vriendin, terwijl ze marihuana en methamphetamine rookten, de weerloze man naar het bos.
[caption id="attachment_141758" align="aligncenter" width="534"]De tronie van Joseph Thoresen. Foto: Itasca County Sheriff's Office De tronie van Joseph Thoresen. Foto: Itasca County Sheriff's Office[/caption]
Daar speelde zich een scene af die recht uit een horrorfilm had kunnen komen: hij sloeg Haiman met een knuppel, en stak hem meerdere malen met een machete. Vervolgens gebruikte hij het mes om de man te onthoofden. Hij stopte het afgehakte hoofd in een zak, en gooide het samen met de rest van het lichaam in het bos. De vriendin beweert dat ze nog heeft geprobeerd de moord te stoppen, maar dat dit "niet meer lukte".
Na bekentenissen van zowel de vriendin als de bestuurder, is de kans groot dat Thoresen 40 jaar zal moeten brommen voor moord. Dat is mijns inziens nog steeds veel te weinig: deze man zou nooit meer vrij mogen komen. Het is een afgrijselijk idee dat dit soort mensen ooit weer tussen ons zullen rondlopen, zelfs al is het tegen die tijd met een rollator. Het is jammer dat misdaden nooit met 100% zekerheid te bewijzen zijn, want anders zou hij niets anders verdienen dan wat hij zelf heeft uitgehaald. Een bizarre zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten