Al deze tijd heb je je mobiel verkeerd opgeladen. Doe dit om je batterij sterk te houden

Geen categoriejul 26 2016, 14:00
We zijn allemaal bekend met het fenomeen: we kopen een nieuwe telefoon. De batterij gaat lang mee, we kunnen van alles en nog wat doen. Geen punt.
Maar dan hebben we de telefoon een tijdje en lijkt de batterij steeds zwakker te worden. Van één dag gaan we terug naar 10 uur, dan naar 8 uur, 6 uur... en uiteindelijk mogen we blij zijn dat de telefoon lang genoeg werkt om boodschappen te gaan doen.
Veel mensen vragen zich af hoe dat kan.
Één van de meest populaire adviezen op dat gebied is dat je het leven van de batterij kan verlengen door ervoor te zorgen dat die nooit helemaal leeg wordt. Dat zou slecht zijn.
Daar zit wel iets in.
Maar er is één ding dat nog veel slechter is voor de batterij van je smartphone...
Smartphones gebruiken lithium-ion batterijen. Die batterijen zijn ontzettend gevoelig voor stress. Door je batterij op te laden loopt het stressniveau van de batterij op. Dat is zeker zo als je je telefoon aan de oplader houdt terwijl de batterij alweer vol is.
Het gevolg: door de stress word de batterij met de dag zwakker waardoor je je telefoon steeds vaker opnieuw moet opladen. Dat verhoogt de stress op de batterij vervolgens nóg meer... waarna het verhaal zich eindeloos herhaalt.
Nou ja, eindeloos... tot je er zo zeer genoeg van hebt dat je maar een nieuwe telefoon koopt.
Hoe dit te voorkomen? Simpel: laad je telefoon niet 's nachts op, maar doe dat voor je gaat slapen. Als de batterij vol is (of, beter nog: bijna vol) ontkoppel je 'm van de oplader en laat je de batterij zichzelf redden tijdens de nacht. Als de batterij 's morgens erg laag staat laad je 'm dan weer wat op, waarna je op pad gaat.
Wat je ook doet: laat je telefoon dus niet uren en uren achter elkaar aan de oplader liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten