Controles Schiphol gaan hele dag door

Geen categoriejul 30 2016, 18:00
De Nos meldt dat vanwege een 'signaal' over een terreurdreiging zijn er grote controles worden uitgevoerd op en rond de wegen naar Schiphol. De marechaussee controleert steekproefsgewijs auto's.
Volgens de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, is in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) tot de extra controles besloten. Schiphol was gisteravond al geïnformeerd over de extra controles, zei een woordvoerder.
De NCTV laat weten dat het signaal serieus wordt genomen, omdat het past in deze tijd. Volgens de woordvoerder kan het worden vergeleken met de maatregelen die een paar weken geleden bij het dancefeest Sensation zijn genomen.
De extra controles en veiligheidsmaatregelen naar Schiphol zullen nog de hele dag doorgaan, weet de NOS nog te melden. Het is niet bekend hoe lang de marechaussee doorgaat met de actie. 'Mensen moeten er rekening mee houden dat de controles de hele dag gaan duren', zegt verslaggever Edwin van den Berg. Auto's richting Schiphol worden steekproefsgewijs van de weg gehaald. Dat leidde vanochtend tot lange files en oponthoud.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten