Critici van Erdogan in België gedwongen om onder te duiken

Geen categoriejul 18 2016, 12:00
Belgisch-Turkse aanhangers van Erdogan laten zich weer eens van hun meest fascistische kant zien.
Moeten we dit tegenwoordig dan maar normaal vinden?

De wraak van Erdogan na de mislukte staatsgreep in Turkije laat zich ook in ons land voelen. In verschillende Belgische steden worden aanhangers van Fethullah Gülen – volgens Erdogan het brein achter de coup – fysiek en verbaal bedreigd. Verschillende onder hen zijn ondergedoken na bedreigingen. De politie van Beringen beschermt ook enkele woningen.

Ene Bahattin Koçak zat bijvoorbeeld met tien andere volgelingen van Fethullah Gülen verstopt in de tuin van hun gemeenschapscentrum. De Belgische Turk legt uit:

"Het was er zo drassig dat we bijna tot onze knieën in de modder zaten. We zetten onze gsm’s uit om geen licht of geluid te maken. Intussen hoorden we het protest aan de voorkant van het gebouw toenemen."

Antwerpenaar Ibrahim Anaz zegt ook ontzettend voorzichtig te zijn op het moment:

"We blijven voorlopig thuis, of gaan naar plekken waar niet veel mensen van de Turkse gemeenschap komen. Ik vrees dat ik in elkaar word geklopt als ik hier ­gewoon op straat loop."

Dit wordt met de dag gekker. Deze mensen hebben werkelijk niets te maken met de mislukte staatsgreep van een groep Turkse militairen. Misschien dat ze sympathiseren met Gülen -- van wie ik absoluut geen fan ben -- maar tot een aantal jaar geleden deed Erdogan dat ook. Kijk maar naar deze foto waarop je de twee oude vrienden, Erdogan en Gülen, gebroederlijk naast elkaar ziet zitten. Niet zo gek natuurlijk: de twee zijn allebei islamisten.
Dat was toen, dit is nu: Erdogan-loyalisten in België en Nederland gedragen zich als een soort Turkse Gestapo. Razzia's, aanvallen op gebouwen van 'tegenstanders,' het bespuiten van die gebouwen met teksten als "rot op, landverraders"... in alles zijn deze figuren nu fascistisch bezig.
Er is maar één goede manier om hiermee om te gaan: de Belgische (en Nederlandse) autoriteiten moeten er alles aan doen om dit gewelddadige tuig op te sporen én te vervolgen. Alleen door ze hard te straffen leren ze misschien dat ze zich moeten inhouden én dat België en Nederland niet 'klein Turkije' zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten