Nederturken die Erdogan niet steunen bedreigd en geïntimideerd door Erdogan fanboys

Geen categoriejul 18 2016, 8:00
Wat doen deze mensen in ons land?
Nederturken die Erdogan niet steunen worden opeens op grote schaal lastig gevallen door Nederturken die dat wel doen. Zo gaan er op sociale media foto's rond van Nederturkse Erdogan-critici met de oproep om ze te vermoorden. En het blijft niet alleen bij oproepen tot geweld: in Rotterdam en Zaanstad zijn ruiten ingegooid en vernielingen aangericht bij bepaalde culturele centra. Voor het gemak kunnen we ervan uitgaan dat die centra waarschijnlijk pro-Gülen zijn, die tegenwoordig staatsvijand nummer één is in Turkije.
En dat is niet alles. Zelfs Nederturkse ondernemers die zich in het verleden kritisch hebben uitgelaten over Erdogan moeten het ontgelden:

„Het is zeer beangstigend”, zegt Ahmet Taskan, medeoprichter van de Turkse ondernemersvereniging HOGIAF. Alleen al in Amsterdam staan sinds afgelopen weekend zeker twintig Turkse bedrijven op een zwarte lijst, bevestigt hij.

In Nederland wonende Erdogan-aanhangers hebben het daarbij volgens Taskan gemunt op volgers van Fethullah Gülen, omdat die volgens Erdogan het brein achter de couppoging is.

Erdogan steunende Nederturken zijn echt de nieuwe bruinhemden. Het is mij een raadsel wat deze figuren in Nederland doen. Ga lekker naar Turkije waar de regering het blijkbaar prima vindt als je je als een stel fascisten gedraagt -- zolang je Erdogan maar steunt, natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten